Antigel diluat si sub gramaj la un magazin de piese auto din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

180 de sticle cu antigel au fost retrase de la comercializare si o amenda de 30.000 lei a fost aplicata de inspectorii OJPC Suceava unui magazin de piese auto. Potrivit OJPC Suceava, în urma unui control desfasurat la magazinul de piese auto care apartine de SC PLANETARA SRL Gura Humorului, s-a depistat existenta pe stoc a unei cantitati de 180 de sticle antigel, îmbuteliate în recipienti din plastic de 1 litru, producator SC DIRECT SRL Stefanesti, judetul Ilfov, distribuitor SC HELIXIB SRL Iasi, în calitate de furnizor. Inspectorii au trecut la cântarirea prin sondaj a unui lot de 60 de sticle, la care s-au depistat cantitati cuprinse între 950 grame si 985 grame, fata de 1000 grame si, drept urmare, s-au prelevat probe sigilate care au fost expediate la laboratorul LAREX Bucuresti pentru determinari cu privire la cantitate si densitate.  

Inspectorii OJPC Suceava au dispus oprirea temporara de la comercializare a unei cantitati de 180 litri antigel cu abateri în valoare de 1.260 lei. Dupa determinarile efectuate de LAREX, s-a confirmat faptul ca produsul analizat nu corespunde nici calitativ si nici cantitativ.

„OJPC Suceava a dispus masura opririi definitive de la comercializare si retragerea din circuitul comercial a cantitatii de 180 litri lichid antigel în valoare de 1260 lei, aplicând o amenda contraventionala în cuantum de 30.000 lei”, a precizat seful OJPC Suceava, Elena Oanea.  

Aceasta a mai mentionat ca OJPC Suceava a înaintat o adresa oficiala catre OJPC Iasi si OJPC Ilfov, prin care a informat despre neconformitatea produsului, pentru extinderea verificarilor. 


Intră acum și în grupul de