Sub genericul „nici o zi fara un caz de rabie”, turbarea a fost confirmata la doua vulpi din Campulung Moldovenesc, respectiv Serbauti


Intră acum și în grupul de

Doua cazuri de rabie la vulpi au fost confirmate vineri, de catre Laboratorul sanitar-veterinar judetean, pâna acum fiind înregistrate 29 de cazuri pozitive. „Pe data de 14.03.2008 au fost diagnosticate doua noi cazuri de rabie în localitatile Câmpulung Moldovenesc si Serbauti, cea de-a doua fiind deja declarata ca fiind contaminata. S-a efectuat ancheta epidemiologica de catre medicul veterinar oficial zonal, s-au dispus masurile specifice si s-au aplicat substante dezinfectante pe toate locurile de contact cu materialul patologic. Despre aceste episoade de rabie au fost anuntate autoritatile sanitare umane judetene, locale si organele silvice”, a precizat directorul DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, adaugând ca în focar se va efectua vaccinarea antirabica de completare a câinilor si pisicilor.

Specialistii DSVSA Suceava monitorizeaza în permanenta modul de implementare al actiunilor sanitar-veterinare din focar si atentioneaza populatia pentru a sesiza de urgenta toate cazurile de animale salbatice si domestice cu comportament modificat, toate cazurile de mortalitate si alte evenimente. 


Intră acum și în grupul de