Realizarea unui supermarket in curtea Spitalului Judetean nu este agreata de consilierii judeteni PSD si PNL

Cererea de avizare transmisa de conducerea Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava privind înfiintarea unui supermarket în curtea unitatii spitalicesti nu va fi aprobata de catre consilierii judeteni suceveni din PSD si PNL .

Într-o conferinta de presa, consilierul judetean liberal Bogdan Cristache, a spus ca PNL nu sustine înfiintarea unui supermarket în curtea spitalului, precizând ca pacientii vin la spital pentru a fi tratati de diverse afectiuni de care sufera si nu pentru a merge la supermarket. Acesta s-a referit si la înfiintarea a doua centre de sanatate mintala, pentru copii si adulti, ce ar putea fi finantate de o firma care administreaza supermaket-urile Plus, dar pentru care trebuie facut un studiu de oportunitate.

„Trebuie sa vedem daca aceasta investitie în centre de sanatate mintala este oportuna, iar daca da – sa fie facut un studiu de fezabilitate si un proiect de finantare din fonduri structurale”, a spus Bogdan Cristache.

Consilierul judetean PSD, Carmen Agoutin, a declarat vineri, într-o conferinta de presa, ca în schimbul alocarii unei suprafete de 4800 de mp în curtea spitalului pentru constructia unui magazin, firma urmeaza sa asigure finantare pentru cele doua centre de sanatate mintala si sa plateasca, lunar, o redeventa de 40.000 de euro.

Carmen Agoutin a spus ca CJ Suceava a cerut MSP o opinie stiintifica asupra acestei cereri. Aceasta a precizat ca la întrunirea de vineri a comisiilor de sanatate si urbanism din CJ Suceava nu s-a putut adopta o decizie în lipsa unui studiu de oportunitate, a unui raspuns al MSP si a subliniat ca directorul spitalului nu a venit la comisie sa prezinte situatia.

Carmen Agoutin a declarat ca nu considera oportuna constructia unui supermarket în curtea spitalului, deoarece „nu-si gaseste locul acolo. „Si Consiliul Medical al spitalului s-a pronuntat în acest fel”, a mai spus Carmen Agoutin.

loading...