Gospodărie din Demăcușa, cuprinsă de un incendiu violent. Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale


Intră acum și în grupul de

Un incendiu violent a cuprins joi după-amiază o gospodărie din localitatea suceveană Demăcușa, comuna Moldovița, cauza probabilă de izbucnire a focului fiind jarul sau scânteile provenite din coşul de fum deteriorat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, la fața locului au intervenit militarii Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Moldoviţa şi Vatra Moldoviţei, precum şi lucrători ai Ocolului Silvic Tomnatic, cu cinci autospeciale şi patru motopompe.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta violent la acoperişul casei de locuit P+1, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi la anexele gospodăreşti.

”În incendiu au ars acoperișul casei pe o suprafață de 150 de metri pătrați, un perete despărţitor pe 12 metri pătraţi, circa 3 tone de fân şi 3 metri cubi de scândură pentru astereală, depozitate în pod. S-au degradat tavanele a patru camere de locuit, pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, şi parchetul. Au mai fost afectate un motor electric de la un tocător de furaje şi unelte din gospodărie (lopeţi, furci, topoare şi altele)”, a declarat Găleată, arătând că incendiul, anunțat prin 112 la ora 15:30, a fost lichidat la ora 18:37, iar pompierii au salvat restul casei de locuit şi anexele învecinate, precum şi un cal, o vacă, un porc şi 40 de găini.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.


Intră acum și în grupul de