Gheorghe Flutur preia, de luni, președinția rotativă a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord Est

Județul Suceava urmează să preia, de luni, președinția rotativă a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord – Est, conducerea fiind asigurată de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

 Ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est se va desfășura, luni, la Muzeul de Istorie al Bucovinei.

În cadrul acestei ședințe urmează ca județul Suceava să preia conducerea rotativă a CDRNE, prin Gheorghe Flutur.

„Cu această ocazie vom discuta proiectele de dezvoltare pe Regiunea Nord-Est precum și stadiul absorbției fondurilor europene”, a declarat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

El a mai declarat că va propune membrilor CDRNE accelerarea Programului pe cadastru, desfășurat prin Ministerul Dezvoltării Regionale.

„Pregătim solicitarea relocării de fonduri de pe axele de finanțare unde nu s-au cheltuit toți banii, pe axele care au nevoi mai mari”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord Est este organismul regional deliberativ, fără personalitate juridică, cee este constituit și funcționează pe principii parteneriale la nivelul regiunii de dezvotare nord est în scopul coordonării activităților de elaborare și monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională este alcătuit din președinții Consiliilor județene ale regiunii de dezvoltare și câte un reprezentant al consiliilor locale municipale, orășenești și comunale din fiecare județ al regiunii.

Fiecare județ preia, pe perioada de un an, președinția CDRNE, iar doar în perioada 2008-2012 președinția acestei structuri a fost asigurată timp de patru ani de Gheorghe Flutur în condițiile în care președinții de atunci ai celorlalte județe ale regiunii nord est, respectiv Botoșani, Iași, Neamț, Bacău și Vaslui, au decis ca Flutur să conducă acest organism.

 

(N.B.)