Directorul executiv al ADR Nord Est, Vasile Asandei: Modernizarea drumului Suceava-Iași ar urma să intre în execuție la sfârșitul anului 2017-începutul anului 2018


Intră acum și în grupul de

Unul dintre proiectele majore ale regiunii nord est, modernizarea drumului Suceava-Iași, în valoare de 75 de milioane de euro ar urma să intre în execuție la sfârșitul anului 2017-începutul anului 2018, a estimat, luni la Suceava, directorul executiv al Agenției de Dezvoltare Regională Nord Est, Vasile Asandei.

El a arătat în conferința de presă de după ședința Consiliului de Dezvoltare Regională Nord Est desfășurată la Suceava că acum acest proiect este în perioada de evaluare și contractare, urmând ca apoi să se deruleze procedurile de achiziție care să fie finalizate până la sfârșitul anului 2017.

Asandei a mai precizat că pentru actualul exercițiu financiar, 2014-202,  regula „­n plus 2” a devenit „n plus 3”, iar proiectele pe actualul exercițiu financiar se vor încheia în 2023.

El a explicat că situația actuală în care a fost generată atât de la nivel european, dar și din cauza unor probleme interne care au făcut ca multe ghiduri să nu fie încă lansate, dar și-a exprimat încrederea că acestea vor fi lansate până la mijlocul anului viitor.

Directorul executiv al ADR Nord Est a menționat că în ceea ce privește regiunea nord -est, nu sunt contracte încă semnate pentru implementare.

„Avem depuse circa 200 de proiecte de microîntreprinderi și vreo 60 de proiecte pe celelalte axe. Ele sunt în proces de evaluare. Procesul durează. Nu avem decât pe asistență tehnică sume atrase pe 2016 și e vorba de un milion de euro, dar vor începe plăți imediat ce vor fi proiecte contractate”, a spus Asandei.

El a subliniat că este important ca  până la sfârșitul anului 2017 să fie cheltuiți banii alocați României pentru anul 2014.

Asandei a arătat că pe Programul Operațional Regional este vorba de o sumă de 380 de milioane de euro la nivel național, iar pentru regiunea nord est ar fi circa 60 de milioane de euro.

„Dacă vom putea cheltui mai mult, cu atât mai bine”, a conchis Asandei. (N.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de