DSVSA Suceava anunta masurile luate pentru prevenirea aparitiei toxiinfectiilor alimentare in perioada Sarbatorilor Pascale

În scopul prevenirii aparitiei toxiinfectiilor alimentare în perioada Sarbatorilor Pascale când, în mod traditional, consumul unor cantitati de alimente de origine animala creste considerabil, DSVSA Suceava a dispus intensificarea actiunilor de supraveghere sanitar-veterinara . În acest sens, DSVSA Suceava a solicitat autoritatilor locale sucevene sprijin în actiunea de respectare a legislatiei sanitar-veterinare. DSVSA Suceava subliniaza ca taierea animalelor în spatii neaprobate de autoritatile veterinare si fara supraveghere sanitar-veterinara constituie risc de îmbolnavire pentru sanatatea publica. De aceea, taierea mieilor se poate realiza în spatii amenajate temporar de Administratiile Pietelor,  în care sa poata fi asigurate conditii de igiena pentru taierea si prelucrarea primara a mieilor si iezilor.

Totodata, târgurile de animale sau punctele volante de sacrificare a mieilor  organizate de administratiile pietelor sau târgurilor, cu aprobarea Primariilor si avizul DSVSA  Suceava ,  vor fi supravegheate sanitar-veterinar de medici veterinari oficiali pe toata perioada functionarii acestora . În toate pietele agroalimentare si în alte locuri amenajate si autorizate în care va fi valorificata carnea si alte produse de origine animala, DSVSA Suceava va asigura necesarul de personal sanitar-veterinar, inclusiv în zilele de sâmbata si duminica . În cazul în care, cu ocazia controalelor sanitar-veterinare, se constata ca în târgurile de animale  în pietele agroalimentare nu sunt respectate conditiile sanitar-veterinare de functionare, DSVSA Suceava va aplica masura de suspendare a activitatii pâna la remedierea tuturor deficientelor si se vor aplica sanctiuni în conformitate cu prevederile legislatiei sanitar-veterinare în vigoare.

Pentru avizarea temporara, spatiile pentru sacrificarea mieilor trebuie sa asigure mai multe facilitati, cum ar fi separarea fizica, astfel încât sacrificarea mieilor sa nu produca disconfort cumparatorilor, sau spatii special amenajate pentru cazarea animalelor si cu posibilitati, dupa caz, de adapare. Functionarea acestor locuri de sacrificare a mieilor este permisa numai în perioadele 17-27.03.2008 si 20-30.04.2008, fiind interzisa organizarea de locuri speciale de sacrificare a mieilor în zonele în care au fost impuse restrictii pe motive de sanatate a animalelor .  

loading...