Comisiile locale de fond funciar din județ vor fi controlate în 2017 în ordine alfabetică, a stabilit prefectul Constantin Harasim. În anumite cazuri vor fi dispuse și controale de urgență

Comisia judeţeană de fond funciar Suceava s-a întrunit, marți, pe ordinea de zi fiind înscrise un număr de 30 de puncte, iar în urma analizei şi dezbaterilor care au avut loc,  s-au adoptat un număr de 18 hotărâri, anunță Prefectura Suceava.

Într-un comunicat de presă, Instituția Prefectului Suceava arată că o problemă deosebit de importantă supusă analizei membrilor comisiei judeţene a reprezentat-o aprobarea Planului de control pe anul 2017, respectiv tematica ce se va urmări în acţiunile de control desfăşurate la primăriile din judeţul Suceava – comisiile locale de fond funciar, cu privire la activitatea de restituire în materia legilor fondului funciar, de către împuterniciţii prefectului judeţului Suceava pentru constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor potrivit prevederilor Legii nr. 165/2013, cu modificările şi completările ulterioare şi a Legii nr. 18/1991 – Legea fondului funciar,  republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi comisiile locale supuse controlului.

„Deşi criteriul de stabilire a comisiilor locale supuse în anul 2017 controlului care are drept obiectiv aplicarea legilor fondului funciar la nivel de comisie locală este cel alfabetic, Comisia Judeţeană în unanimitate a stabilit că, raportat la problemele identificate în activitatea sa sau din cea de petiţionare, va proceda în fiecare şedinţă la nominalizarea şi a altor comisii locale de fond funciar care vor fi controlate de către împuterniciţii prefectului judeţului Suceava, în regim de urgenţă”, se menționează în comunicat. (N.B.)