Piese auto provenite de la autoturisme furate din Belgia şi Austria, descoperite la PTF Siret


Intră acum și în grupul de

Mai multe componente auto provenite de la trei autoturisme declarate furate, în cursul lunii decembrie, de autorităţile din Belgia şi Austria, au fost depistate, marţi, de poliţiştii de frontieră din PTF Siret în două microbuze.

Potrivit unui comunicat de presă al STPF Suceava din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei, doi bărbaţi în vârstă de 34 de ani, unul cu dublă cetăţenie româno-ucraineană şi celălalt cu cetăţenie ucraineană, care conduceau două microbuze, s-au prezentat, marţi, în P.T.F. Siret,  pentru a ieși din țară.

În urma controlului efectuat, polițiștii de frontieră au constatat că bărbaţii transportau în cele două microbuze 240 piese auto provenite din dezmembrări , respectiv elemente de caroserie, scaune auto, geamuri, componente de motor, suspensie, direcţie.

“Existând suspiciuni cu privire la proveniența pieselor auto, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că piesele provin de la două autoturisme marca Mercedes Viano şi de la un autoturism marca Mercedes Sprinter, furate din Belgia şi Austria în cursul lunii decembrie 2016”, se precizează în comunicatul de presă.

Conform sursei citate, în acest caz sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, iar cele două microbuze în valoare de 56.000 lei, precum şi marfa transportată au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

“De asemenea, pe timpul efectuării verificărilor s-a constatat faptul că cei doi conducători auto emanau halena alcoolică, fapt pentru care au fost testați, de către Poliția Orașului Siret, cu aparatul Etilotest rezultatul fiind de 0.54 mg/l, respectiv 0.89 mg/l alcool în aerul expirat. Drept urmare, cei doi conducători auto sunt cercetați şi pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului”, se mai arată în comunicatul de presă al STPF Suceava.

(Liliana Bujdei)

 

 


Intră acum și în grupul de