Record al Parchetului Rădăuți. Procurorii au trimis în judecată după doar trei săptămâni de anchetă pe agresorii polițiștilor din Gălănești și Horodnic de Jos


Intră acum și în grupul de

Parchetul Judecătoriei Rădăuți a anunțat, joi, că a trimis în judecată, pentru ultraj, pe agresorii unor polițiști din Horodnic de Jos și Gălănești, fapte produse la începutul lunii decembrie.

Astfel, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au dispus, joi, trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui Constantin-Florin Ciorcan pentru ultraj.

El este acuzat că în seara zilei de 01.12.2016, în jurul orei 22.30, l-a amenințat cu acte de agresiune fizică, a vrut  să-l lovească cu o coadă de topor și apoi a aruncat cu pietre și cu alte obiecte contondente asupra unui agent-șef principal de poliție în cadrul Secției nr. 4 de Poliție Rurală Gălănești, care, fiind în timpul serviciului, intervenise pentru aplanarea unui conflict sesizat prin 112.

Agresorul a mai fost recent trimis în judecată și condamnat în primă instanță pentru săvârșirea, între altele,  a două infracțiuni de ultraj, la data comiterii infracțiunii din prezenta cauză el aflându-se sub control judiciar, măsură preventivă ce nu a contribuit însă cu nimic la estomparea conduitei lui antiscociale, care, dimpotrivă, s-a accentuat, arată procurorii.

Totodată, Parchetul Judecătoriei Rădăuți a mai anunțat că a dispus trimiterea în judecată a lui Dan Olenici, cercetat în stare de arest preventiv, pentru ultraj și violare de domiciliu.

El este acuzat că în seara zilei de 03.12.2016, în jurul orei 20.40, pe fondul resentimentelor față de un agent-șef de poliție, șeful Postului de Poliție al comunei Horodnic de Jos, pe care îl considera responsabil de soluționarea nefavorabilă a unui dosar penal în care a avut calitatea de persoană vătămată, s-a deplasat, împreună cu trei fii ai săi, dintre care doi minori, la locuința de serviciu a polițistului menționat, pentru a-i cere socoteală, împrejurare în care a intrat fără drept în curte și apoi în holul apartamentului unde l-a lovit pe lucrătorul de poliție cu pumnul în zona feței, cauzându-i leziuni traumatice vindecabile în 5-7 zile de îngrijiri medicale

Alături de el au fost trimiși în judecată și fiii acestuia, care au intrat fără drept în curtea polițistului.

Procurorii arată că Dan Olenici a mai fost cercetat penal și sancționat administrativ cu amendă într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe.


Intră acum și în grupul de