Biletul de intrare pentru o zi la Bucovina Rock Castle și la Festivalul Medieval crește în 2017 la 12 lei


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava va discuta, vineri, un proiect de hotărâre privind taxele și tarifele percepute de instituțiile subordonate, majoritatea acestora urmând să rămână în 2017 la același nivel ca în anul 2016.

Proiectul de hotărâre arată însă că unele taxe și tarife se modifică, fiind prevăzute creșteri la biletele de intrare la spectacole și scăzute cele de intrare în muzee.

Astfel, la taxele și tarifele percepute pentru activitățile desfășurate de Muzeul Bucovinei s-a propus o diminuare față de anul 2016 pentru creșterea accesibilității la cultură precum și alinierea la prevederile legale ce prevăd că elevii beneficiază de tarife reduse cu 75% pentru accesul la muzee, la  concerte,  la  spectacole  de  teatru, de  operă,  de  film și la alte manifestări culturale și sportive organizate de instituții publice.

Astfel, în ceea ce privește tarifele de intrare în Muzeul de Istorie pentru expoziția permanentă, prețul scade pentru adulți la 12 lei de la 15 lei și de la 5 lei la 3 lei pentru elevi și studenți. Totodată, se micșorează tarifele de intare la Sala Tronului și Sala Tezaur, de la 5 lei pe persoană la 3 lei în cazul adulților și de a 3 lei la 1,5 lei în cazul elevilor și studenților.

La celelelte muzee, tarifele de intare se modifică de la 2 la 1,5 lei pentru elevi și studenți pentru Muzeul de Științele Naturii, Hanul Domnesc, Muzeul Satului Bucovinean     și Casa Memorială

Simion Florea Marian, și ajunge la un leu intrarea la Casa Memorială „Ciprian Porumbescu”, Muzeul „Ciprian Porumbescu”, Casa Memorială „Nicolae Labiș” Mălini, Casa Memorială „Eusebiu Camilar” Udești, Casa Bilca, Casa Solca, iar la expozițiile temporare proprii și externe tariful scade de la 5 lei/pers  adulți    la 4 lei/pers.- adulți

 

„De asemenea, s-a propus majorarea unor taxe față de anul 2016, ca urmare a deschiderii expoziției permanente la cetate, desfășurarea unor programe educaționale la Muzeul de Științele Naturii, creșterii numărului de expozanți la târgurile de meșteri populari  și a activităților auxiliare.

Astfel, pentru intrarea la Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” la Bucovina Rock Castle și alte manifestări asemănătoare din Cetatea de Scaun prețul biletelor crește de la 10 lei la 12 lei, la Muzeul de Științele Naturii, de la 4 lei la 6 lei, iar la Muzeul Satului Bucovinean, de la 3 lei la 4 lei.

Totodată, se introduce o nouă tax de eliberare foto „Camera de probă” din Cetatea de Scaun cu 3 lei/foto.


Intră acum și în grupul de