Prefectul e optimist…realitatea e sumbra pe ruta Suceava-Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

 Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a facut marti, o noua interventie în cazul modernizarii drumului european E 576 (DN 17), care face legatura între Suceava si Vatra Dornei, si a transmis o scrisoare ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, cu concluziile unei întâlniri cu constructorii drumului. Este vorba despre cea de a 30-a interventie a prefectului Onofrei, care a spus într-o conferinta de presa, ca în urma întâlnirii cu constructorii, consultantii si reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale pe care a convocat-o la Prefectura pentru a discuta despre întârzierile în derularea lucrarilor, a concluzionat ca drumul poate fi dat în folosinta în luna august a acestui an, daca vor fi adoptate mai multe masuri în regim de urgenta. El a aratat ca cea mai presanta problema este legata de solicitarea firmei SCCF-Grup Colas Iasi, care modernizeaza drumul pe tronsonul Suceava-Câmpulung Moldovenesc, ce ameninta ca va rezilia contractul daca nu se accepta suplimentarea fondurilor alocate.

Onofrei a explicat ca si consultantul proiectului, dar si CNADN, sunt de acord ca solicitarea firmei este justificata, dar ca suma suplimentara ceruta „nu este rezonabila”. Prefectul a mai spus ca alte probleme care au dus la întârzierea lucrarilor au fost determinate de reamplasarea utilitatilor din zona drumului, aratând ca legislatia este contradictorie în ceea ce priveste cine este cel care achita aceste lucrari. Totodata, el a precizat ca investitia este afectata în orasele Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc si Vatra Dornei, din cauza ca firma austriaca Strabag nu a finalizat lucrarile de reabilitare a retelei de apa din perimetrul acestor localitati. O alta problema este legata si de complexitatea geologica a versantului în zona Mestecanis, care favorizeaza infiltrarea apei.

   Prefectul de Suceava a aratat ca pe tronsonul Iacobeni-Poiana Stampei s-au realizat 70 % din lucrari, pe tronsonul Sadova-Iacobeni, doar jumatate din lucrari sunt efectuate, iar între Suceava si Câmpulung Moldovenesc s-au realizat 30-35 % din lucrari. El a estimat ca daca se gasesc solutii urgente pentru situatiile prezentate, exista posibilitatea ca în luna august 2008 sa fie dat în folosinta 90 % din acest drum, urmând sa fie continuate lucrarile în zona Mestecanis.


Intră acum și în grupul de