Pomana electorala de la Putna pune in pericol un drum comunal


Intră acum și în grupul de

Finantarea obtinuta prin Fondul National de Dezvoltare Rurala  (FNDR) pentru un drum comunal ce strabate localitatea Putna, risca sa fie pierduta din cauza ca o firma de constructii a turnat, fara acceptul Primariei, balast pe doi kilometri de drum, afectând starea acestuia. Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mîrza, a anuntat ca autoritatile din comuna Putna au obtinut o finantare din partea FNDR pentru reabilitarea drumului comunal Putna-Gura Putnei, în lungime de sapte kilometri, iar sâmbata, o firma de constructii din orasul Vicovu de Sus, a turnat aproximativ 840 de tone de balast pe o portiune de doi kilometri ai drumului. „Firma a turnat 840 de tone de balast fara documente de însotire a marfii si fara sa aiba comanda de la cel care administreaza drumul, respectiv Primaria Putna”, a explicat Mîrza. El a aratat ca, în acest fel, s-a modificat starea drumului în baza careia a fost realizat proiectul de executie si ca risca sa fie pierduta finantarea.

Mîrza a cerut ca în acest caz sa fie facute cercetari pentru a se stabili cine a executat aceasta lucrare fara avizul proprietarului drumului si care a pus în pericol o finantare obtinuta de autoritatile locale. Presedintele Consiliului Judetean Suceava s-a întrebat care a fost motivul acestei actiuni. „Cine dispune de atâtia bani pentru a face un asemenea gest?”, s-a întrebat Gavril Mîrza.

     La rândul sau, prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat ca ar trebui facute verificari în acest caz. „De multe ori, în comune, se gasesc voluntari care sa faca anumite gesturi”, a spus Onofrei. Vicepresedintele PD-L Suceava, Neculai Barba, a declarat luni, ca în zona comunei Putna, modernizarea unor drumuri comunale a fost sustinuta de senatorul Gheorghe Flutur, aratând ca este vorba despre un drum finantat prin programul SAPARD.  Surse din administratia locala au declarat presei ca în acest caz, Primaria Putna trebuie sa îndeparteze pietrisul pentru a se putea efectua lucrarile necesare de modernizare din cadrul proiectului.

­


Intră acum și în grupul de