IJJ Suceava selectioneaza candidati pentru arma jandarmi


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul de Jandarmi Judetean Suceava anunta ca selectioneaza candidati -barbati si femei- pentru a participa la concursurile de admitere 2008, organizate de institutiile de învatamânt din structura Ministerului Internelor si Reformei Administrative. Astfel, pentru Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti – specialitatea Jandarmi – 55 locuri, din care 3 locuri pentru cetateni de etnie rroma, iar pentru Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Dragasani – 170 locuri, din care  5 locuri pentru cetateni de etnie rroma.  

Pentru a participa la concurs, candidatii trebuie sa întruneasca o serie de conditii: sa aiba cetatenie româna si domiciliul în România; sa cunoasca limba româna scris si vorbit; sa fie absolventi de liceu, cu diploma de bacalaureat sau adeverinta de absolvire pentru elevii din ultimul an de liceu; sa nu fi fost exmatriculati pentru abateri disciplinare dintr-o institutie de învatamânt; sa aiba vârsta de pâna la 25 de ani împliniti în anul 2008; sa aiba capacitate deplina de exercitiu; sa fi obtinut la purtare în perioada studiilor liceale media generala de minimum 8.00; sa fie declarati apt medical, fizic si psihic; sa aiba un comportament corespunzator cerintelor de conduita admise si practicate în societate; sa nu aiba antecedente penale sau sa nu fie în curs de urmarire penala ori de judecata pentru savârsirea de infractiuni; sa aiba înaltimea de minimum 1,70 m barbatii si 1,65 m femeile.  

Informatii privind conditiile  de înscriere, probele, tematica si bibliografia de concurs, componenta dosarului si programa de admitere, se pot obtine la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Suceava, Str. Traian Vuia nr. 7 bis sau la numarul de telefon 0230/522998 interior 24535 – Serviciul Management Resurse Umane si Pregatire. 


Intră acum și în grupul de