Presedintele PSD il acuza pe Gheorghe Flutur de „fariseism, tupeu si nerusinare”


Intră acum și în grupul de

„Fariseism, tupeu si nerusinare” sunt acuzele aduse miercuri, de presedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, senatorului Gheorghe Flutur. Într-o conferinta de presa, acesta a afirmat ca Gheorghe Flutur are „o atitudine obraznica” si ca a ajuns ca „prin tupeu si nerusinare” sa spuna ca este preocupat de retrocedarea padurilor Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina, dupa ce a putut sa rezolve aceasta problema si nu a facut-o.

Gavril Mîrza a tinut sa-i transmita lui Gheorghe Flutur ca la Consiliul Judetean este de facut „munca reala, concreta” si nu doar declaratii critice. Mai mult, presedintele CJ a spus ca Gheorghe Flutur „a demonstrat ca nu face nimic”, si nu a dovedit ca ar fi avut realizari la Directia Silvica, ca senator de Suceava sau ca ministru al Agriculturii.

Liderul social-democratilor suceveni a mai declarat ca Gheorghe Flutur „este acuzat ca a degradat agricultura româneasca cu minciuni la Bruxelles si în tara”.

În replica, Gheorghe Flutur a declarat ca Gavril Mîrza trebuie sa se uite în oglinda înainte de a face astfel de declaratii, pentru ca înaintea alegerilor din 2004, PSD a împroprietarit, prin ordonanta de urgenta, cu 90.000 de hectare de padure, iar dupa sase luni, parlamentarii acestui partid au facut cerere la Curtea Constitutionala „ca sa li se ia padurea”. În aceste conditii, Gheorghe Flutur considera ca Gavril Mîrza si PSD „nu are cadere morala” sa judece problema proprietatii, pentru ca nu au nimic în comun cu proprietatea.

Senatorul Flutur a tinut sa-i aminteasca lui Gavril Mîrza ca a fost initiatorul Legii 247/2005 de retrocedare integrala a proprietatilor, în timp ce socialistii au restituit proprietatea cu târâita, de fiecare data în prag de alegeri.

Gheorghe Flutur a mentionat ca majoritatea fostilor proprietari si-au redobândit proprietatile, iar în cazul Bisericii din Bucovina a aparut problema juridica cu privire la Fundatia Fondul Bisericesc, iar pentru deblocarea situatiei a avut mai multe întâlniri la nivel înalt cu reprezentanti ai Bisericii si ai Guvernului, iar în toamna anului 2006, personal, în prezenta acestora, a initiat un proiect de ordonanta pentru recunoasterea Fondului Bisericesc ca fundatie de utilitate publica.

Trebuie precizat ca la începutul lunii februarie, cererea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor privind acordarea, de Guvern, Fundatiei Fondul Bisericesc Ortodox din Bucovina a statutului de fundatie de utilitate publica, a fost respinsa, pe motivul ca aceasta actioneaza doar în numele unei persoane juridice si nu pentru realizarea unui interes public general.

Gheorghe Flutur a subliniat ca atunci când a initiat Legea 247 a fost convins ca Biserica va primi padurea. „Problemele juridice aparute pot fi solutionate prin recunoasterea Fundatiei Fondului Bisericesc, iar eu personal, ramân consecvent cu privire la faptul ca proprietatea trebuie restituita celor în drept”, a adaugat Gheorghe Flutur.

Mai trebuie mentionat ca, în urma unei cereri de constatare a nulitatii absolute a acestei fundatii, formulata de fundatia Pro Fondbis-1946 Semper din Suceava, Judecatoria Suceava a decis anularea actului constitutiv si a statutului fundatiei Fondul Bisericesc Ortodox al Bucovinei. 


Intră acum și în grupul de