Cadrele didactice din mediul rural, noua atractie electorala


Intră acum și în grupul de

Cadrele didactice din mediul rural au toate sansele sa primeasca cota de îmbracaminte ca angajatii din MAI. În momentul de fata, propunerea aflata în dezbaterea Parlamentului se refera la suma de 150 euro pe an. Banii urmeaza a fi folositi de învatatorii si profesorii din scolile de la sate pentru achizitionare exclusiva de îmbracaminte „care sa rivalizeze cu vestimentatia elevilor din ziua de azi”.

Cadrele didactice din mediul rural sucevean se declara mult mai modeste si se multumesc macar cu o dotare didactica corespunzatoare. „Am dori macar sa avem în orice moment posibilitatea explicarii oricarei probleme în mod fizic”, ne spune institutorul Rodica Popescu de la Scoala Scheia, care îsi aranjeaza puloverul de lâna împletit de ea. Multi dintre elevii care mai vin la scoala sunt dintre cei care doresc sa se laude cu noile achizitii vestimentare sau cei care pur si simplu se plictisesc acasa. „De multe ori, elevii sunt mult mai bine îmbracati ca noi, dar pe profesori îi intereseaza mai mult actul didactic si nu îmbracamintea. Ne doare, dar încercam sa trecem peste acest lucru si cred ca propunerea privitoare la cota de haine este de bun augur”, a declarat prof. Nicanor Flutur.

În momentul de fata, propunerea privitoare la cota de haine este doar în stadiu de proiect de hotarâre, dar reprezinta înca o modalitate de atragere a cadrelor didactice în mediul rural, mediu care se confrunta cu o mare lipsa a cadrelor didactice specializate.  

Trebuie sa amintim ca sindicatele din învatamânt au propus o forma de ajutorare financiara în privinta achizitionarii de îmbracaminte la finele anului trecut, forurilor administrative, propunere ce nu a fost bagata în seama pâna acum, 2008 fiind an electoral.    


Intră acum și în grupul de