Pasaportul a fost sarbatorit la Suceava


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, i-a felicitat miercuri, cu ocazia „Zilei Pasaportului”, pe toti angajatii Serviciului Comunitar de Evidenta si Eliberare a Pasapoartelor din judetul Suceava, pentru faptul ca în ultimii ani au facut eforturi ca în judet, la Serviciul de Pasapoarte, sa se ajunga la performanta ca un astfel de document sa fie eliberat în doua ore. Orest Onofrei a explicat ca de la preluarea acestui serviciu în subordinea Institutiei Prefectului, a facut un asa-zis „pariu cu pasaportul”, în conditiile în care la vremea respectiva erau cozi atât la depunerea actelor, dar si la ridicare si se astepta mai multe saptamâni pentru eliberarea unui astfel de document de calatorie. „Nu am reusit înca sa facem un birou unic, dar s-au schimbat fluxurile, s-au facut modernizari, astfel încât nu mai avem timpi de asteptare si nu mai este înghesuiala”, a mai spus prefectul.  Acesta a subliniat ca acum o persoana poate obtine în doua ore un pasaport, în regim de urgenta, prin plata unei taxe suplimentare.

Seful SCEEP, Dan Hoffman, a spus la rândul sau ca eforturile conjugate ale celor care lucreaza în institutia pe care o conduce au facut ca întreaga imagine a Serviciului sa se schimbe simtitor în ultimii ani. „Erau zile când salariatii de aici nu aveau timp nici pentru o cana cu apa. S-a muncit mult si am gasit si întelegere pentru a face în asa fel încât cetatenii care au nevoie de pasaport sa nu mai stea la cozi si nici sa piarda timpul nejustificat pentru un pasaport”, a mai spus Dan Hoffman.

Miercuri s-au împlinit 96 de ani de la promulgarea legii privind pasapoartele prin Înalt Decret Regal, ziua de 19 martie fiind declarata „Ziua Pasaportului”. La Suceava este pentru al doilea an consecutiv când se serbeaza Ziua Pasaportului. 


Intră acum și în grupul de