PSD si PNL ii cer lui Ion Lungu sa nu-si depaseasca atributiunile curatand strazile in locul firmei ROSAL


Intră acum și în grupul de

Organizatiile municipale ale PSD si PNL Suceava l-au acuzat miercuri, de populism pe primarul Sucevei, Ion Lungu, care, în opinia celor doua partide, da cu matura, în diferite zone ale municipiului, fara a avea atributii în acest sens. Lideri ai PNL si PSD au aratat ca daca firma de salubrizare nu-si face datoria, trebuie sa fie sanctionata pentru ca populatia plateste taxa de salubrizare.

Presedintele organizatiei municipale PNL Suceava, viceprimarul Angela Zarojanu, a declarat într-o conferinta de presa, ca nu întelege de ce primarul trebuie sa participe la curatenie, în conditiile în care de acest lucru trebuie sa se ocupe firma de salubritate, Rosal, care este platita pentru aceste servicii. Aceasta a spus ca daca salubrizarea nu se efectueaza corect „firma trebuie trasa la raspundere”, adaugând ca locuitorii orasului platesc pentru acest serviciu o taxa de salubrizare.  

La rândul sau, vicepresedintele PSD Suceava, consilierul local Ovidiu Dontu, l-a sfatuit pe Ion Lungu, „sa înceteze circul ieftin” pe care îl face „cu basca si matura din nuiele” pe strazile din municipiul resedinta de judet. Acesta a atras atentia asupra faptului ca aceste activitati sunt achitate din bugetul de salubritate. „S-au bugetat 60 de miliarde de lei vechi, s-au încasat 30 de miliarde de lei vechi, iar în 2007 s-au achitat 20 de miliarde de lei vechi. Sunt zece miliarde de lei vechi necheltuiti pe salubritate”, a mai spus Ovidiu Dontu. Primarul Sucevei a participat în ultimele zile la mai multe actiuni de curatare a unor zone ale municipiului si a dat startul curateniei de primavara în cartierul Obcine din Suceava.


Intră acum și în grupul de