Ovidiu Dontu il acuza pe primarul Lungu ca a cumparat autobuze de doua ori mai scumpe


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu a fost acuzat miercuri, de catre vicepresedintele PSD Suceava, Ovidiu Dontu, ca cele 30 de autobuze achizitionate în 2006 sunt de doua ori mai scumpe, desi avea o oferta mai buna. Ovidiu Dontu a spus, într-o conferinta de presa, ca autobuzele IVECO achizitionate de Primarie au costat 170.000 de euro fiecare, la care se adauga TVA, costul leasing-ului pe 7 ani si costurile de întretinere foarte mari, în conditiile în care primarul Ion Lungu a avut si o oferta din partea firmei MAZ, potrivit careia Primaria ar fi putut achizitiona autobuze cu motoare Mercedes, cu 98 de locuri, la un pret de doar 96.000 de euro bucata.

Ovidiu Dontu, care detine si functia de consilier municipal, afirma ca Primaria Suceava a întocmit caietul de sarcini, astfel încât sa fie favorizata oferta IVECO, aratând ca la întocmirea punctajului în baza caruia urma sa fie aleasa oferta câstigatoare au fost stabilite anumite baremuri de punctaj, care ar fi defavorizat oferta firmei MAZ, respectiv numarul de locuri si compatibilitatea cu parcul de masini existent.  

Acesta s-a întrebat cum a putut primi IVECO zece puncte pentru compatibilitatea cu parcul de masini existent, în conditiile în care acesta era constituit din autobuze românesti.

„Se pare ca în loc sa avem un numar aproape dublu de autobuze, Primaria le-a achizitionat pe acelea care au cel mai mare consum si la care piesele de schimb sunt cele mai scumpe”, a spus Ovidiu Dontu.

Primarul Ion Lungu a declarat ca va raspunde joi acuzatiilor aduse de Ovidiu Dontu.


Intră acum și în grupul de