Batuti de tata pentru ca ii considera vinovati ca a fost parasit de sotia plecata la munca in strainatate


Intră acum și în grupul de

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Suceava a fost sesizata de Primaria Berchisesti de existenta unui caz a doi frati minori, a caror dezvoltare fizica, psihica si intelectuala era pusa în pericol de catre tatal acestora. Potrivit purtatorului de cuvânt al DGASPC Suceava, Nicoleta Lenta, cazul era în atentia comunitatii locale -autoritatea tutelara, scoala, politie, preot, de mai multa vreme, care s-a implicat în rezolvarea cazului pentru a preveni separarea copiilor de parinti, dar cu toate acestea, situatia copiilor nu s-a îmbunatatit.

„Parintii sunt despartiti în fapt si au început procedura de divort. Mai mult, mama copiilor este plecata la munca în strainatate din anul 2006, iar copiii au ramas în grija tatalui, care nu are loc de munca. Mama a pastrat legatura cu familia  si a trimis bani pentru îngrijirea copiilor, însa tatal i-a cheltuit pentru achizitionarea de bauturi alcoolice. Climatul familial era caracterizat prin consum de alcool, violenta fizica si verbala, precum si neglijenta. Copiii erau abuzati fizic de catre tata ori de câte ori acesta venea acasa în stare de ebrietate, deoarece îi considera vinovati de faptul ca a fost parasit de sotie. Simpla lor prezenta îl facea pe tata violent”, precizeaza Nicoleta Lenta, adaugând ca tatal copiilor este instabil emotional, impulsiv, hipersensibil, oscilând frecvent între indiferenta si furie, fara a fi capabil sa le ofere copiilor un mediu adecvat dezvoltarii.

Pentru ca minorii erau neglijati si abuzati fizic de catre tata, mama este plecata în strainatate, iar alte rude pâna la gradul IV care sa se ocupe de copii nu au fost identificate, s-a propus plasamentul lor în regim de urgenta la un centru de plasament de tip familial din judetul Suceava. 


Intră acum și în grupul de