Vegetatie uscata arsa, din cauza focului lasat nesupravegheat


Intră acum și în grupul de

Pompierii din judet au intervenit joi, la stingerea a doua incendii provocate de focuri lasate nesupravegheate. Potrivit ISU Suceava, la ora 14:07, Detasamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la vegetatia uscata de pe un teren viran din str. Petru Rares, municipiul Suceava. Când pompierii au ajuns la fata locului, ardea vegetatia uscata pe circa 0,5 ha, existând pericolul de propagare la doua locuinte învecinate. Incendiul a fost lichidat dupa mai bine de o jumatate de ora, în limitele gasite, fiind salvate cele doua case învecinate.

În urma cercetarilor, s-a stabilit ca incendiul a izbucnit datorita unui foc facut în spatii deschise, lasat nesupravegheat.
Aceeasi cauza a fost stabilita si în cazul incendiului din localitatea Manolea, ce a avut loc la ora 17.28. Detasamentul de Pompieri Falticeni împreuna cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Forasti au intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la vegetatia uscata de pe o pajiste si o litiera din localitatea Manolea, comuna Forasti.

La sosirea garzii ardea vegetatia uscata pe circa 3 ha , existând patru focare cu pericol de propagare la o parcela de padure situata la aproximativ 200 m fata de focare.

Incendiul a fost lichidat dupa 3 ore, în limitele gasite.

A ars vegetatia uscata pe o suprafata de cca 3 ha, pompierii salvând padurea aflata în imediata apropiere.


Intră acum și în grupul de