Primarul Sucevei: Populația va plăti cu 1,5 lei mai puțin la gigacalorie pentru că a scăzut TVA


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu susține prima conferință de presă din acest an.

LIVE TEXT:
”Aș vrea să încep prin a mulțumi sucevenilor pentru participarea în număr mare la Revelion. A fost unul reușit și asta ne încurajează și pentru anii următori.

Trebuie să ne limităm în acest an la un buget realist. Voi merge după instalarea Guvernului la Compania de Investiții pentru Sala Polivalentă.

Un pod nou peste râul Suceava reprezintă o prioritate pentru mine în acest an și fluidizarea circulației în zona comercială a orașului.

Indiferent de performanța fotbalistică pe care o vom avea, ne trebuie nocturnă la Suceava. Chiar și pentru Liga a III-a.

Voi discuta cu toate grupurile de consilieri pentru bugetul pe anul acesta. În 2016, execuția a fost undeva la 53 de milioane de euro. Asta e reala putere.

Avem lucrări începute și blocate anul trecut și care au fost licitate și acum pot fi realizate.

Populația va plăti cu 1,5 lei mai puțin la gigacalorie pentru că a scăzut TVA. Vom intra în ședința de luna asta cu noul preț.

A venit o hârtie de la București în care ni se spune că trebuie să asigurăm plata taxelor cu cardul altfel sunt pasibile amenzi. Noi avem deja dispozitivele.

Vrem să anulăm trecerea de pietoni din zona Bazar și să o mutăm pe dedesubtul podului rutier.

Analizăm și posibilitatea unui pasaj suprateran în zona Bazar. Analizăm mai multe variante.

Nu am aprobat în comisia tehnică soluția pentru un nou Lidl în zona Zamca. E o zonă foarte aglomerată. Mai sunt solicitări de dezvoltare comercială.

Eu cred că la Suceava nu se pune problema schimbării liderului la nivel județean. E o persoană de marcă. Strategia trebuie schimbată.”


Intră acum și în grupul de