Fotbal, Liga 1 : Unirea Urziceni mai face un pas spre cupele europene


Intră acum și în grupul de

Unirea Urziceni – Gloria Buzau 2 – 0

Unirea Urziceni a continuat seria jocurilor bune din ultimul timp si a trecut fara prea mari emotii de Gloria Buzau. Meciul s-a disputat într-o singura directie si cu toate ca ialomitenii au avut un om în minus pe final de partida, au facut fata cu brio meciului.  
Gazdele s-au aruncat în atac înca de la fluierul de start, elevii lui Dan Petrescu trimitând „o ploaie de centrari” asupra careului advers. Ciprian Petre, Bilasco si Paduretu au încercat sa sparga gheata, dar actiunile lor nu au fost foarte bine legate. Buzoienii au fortat abia dupa jumatatea primei reprize, arbitrul refuzând sa acorde penalty la o interventie asupra lui Nunes. Minca a fost exceptional în poarta, reusind sa apere si „voleul” lui Bilasco din minutul 25. Inspiratia l-a parasit însa noua minute mai târziu, atunci când nu a mai putut interveni la lovitura de cap a lui Galamaz, venita din centrarea lui Paduretu. Acelasi scenariu era sa se întâmple cu doua minute înainte de finalul primei reprize, dar lovitura de cap a trecut peste bara.  

Partea a doua le-a gasit pe gazde tot în atac si dupa un mic joc de uzura, Unirea Urziceni a reusit sa îsi dubleze avantajul. Inepuizabilul Ciprian Petre a scapat singur pe partea dreapta si dupa ce a primit o centrare perfecta, l-a executat pe Minca cu un sut în forta la coltul scurt, în minutul 64. Oaspetii au replicat prin actiunile lui Litu, dar Stelea nu a avut nicio problema în retinerea baloanelor. Mehmedovici a fost nevoit sa intervina dur pentru a stopa atacurile buzoienilor, primind al doilea cartonas galben si, implicit, pe cel rosu în minutul 73. Cu toate ca fotbalistii Gloriei au încercat sa mai reduca din diferenta, actiunile lor au fost oprite fara prea mari probleme. Unirea putea sa marcheze pentru a treia oara, tot prin Ciprian Petre, dar sutul sau a fost respins de pe linia portii de Jozic. Partida s-a încheiat cu scorul de 2-0 pentru ialomiteni, „Bursucul” continuând sa adune cât mai multe puncte pentru visul european de la Urziceni.

Unirea: Stelea – Bordeanu, Mehmedovici, Galamaz, E. Nicu – Paduretu, Burns, Val. Negru (Ricardo, 62), Ciprian Petre – Bilasco (Balint, 80), B. Stancu (Onofras, 62). Antrenor: Dan Petrescu

Gloria: Mihai Minca – Ochinca, Catalin Vlaicu (Suleap ‘66), Gheorghita, Al. Tudose (Litu, 46), Dino Eze – Nejneru, Jozici, Cl. Ionescu, Iovita – A. Nunes. Antrenor: Stefan Stoica


Intră acum și în grupul de