(FOTO+VIDEO) Şapte persoane au fost rănite uşor în urma unui accident rutier produs în zona localităţii Dărmăneşti. ISU Suceava a declanşat planul roşu de intervenţie


Intră acum și în grupul de

Şapte persoane, din care doi copii în vârstă de 14 şi 16 ani, care au fost rănite, vineri, în urma unui accident rutier produs în zona localităţii sucevene Dărmăneşti, după ce un autoturism s-a ciocnit frontal cu un microbuz, au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava pentru îngrijiri medicale şi investigaţii suplimentare, ISU Suceava declanşând în acest caz planul roşu de intervenţie.

FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a declarat, vineri, că în urma producerii accidentului rutier din zona localităţii sucevene Dărmăneşti au rezultat şapte răniţi, din care şase proveniţi dintr-un microbuz de transport persoane, iar unul dintr-un alt autoturism implicat, toate cele şapte persoane, din care două sunt copii cu vârste de 14 şi 16 ani, au fost transportate la spital pentru investigaţii suplimentare.

Găleată a spus că cele şapte persoane sunt conştiente şi prezintă leziuni minore la o primă evaluare.

El a precizat că dat fiind numărul mare de victime, ISU Suceava a declanşat codul roşu de intervenţie în acest caz, la faţa locului deplasându-se cinci ambulanţe, două ale SAJ Suceava şi trei ambulanţe SMURD, din care o autospecială de transport victime multiple, dar şi două autospeciale cu accesorii de descarcerare.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu a declarat că un autoturism marca BMW circula, vineri, pe DN2 dinspre Suceava spre Rădăuţi, iar în zona localităţii Dărmăneşti şoferul maşinii a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi autoturismul a pătruns pe contrasens intrând în coliziune frontală cu un microbuz de transport persoane.

Epureanu a spus că în urma accidentului rutier şase persoane din microbuz, respectiv şoferul şi cinci pasageri, precum şi conducătorul autoturismului au fost răniţi uşor, fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava

El a mai spus că circulaţia în zona respectivă s-a realizat alternativ pe câte un sens de mers, pentru o perioadă de aproximativ 30 de minute, în prezent, traficul desfăşurându-se normal.

Epureanu a precizat că şoferii celor două maşini implicate în accidentul rutier au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru amândoi.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava a menţionat că în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru vătămare din culpă.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de