Fotbal, Liga I : S-a relansat campionatul


Intră acum și în grupul de

Poli Iasi – CFR Cluj 1 – 0

Poli Iasi a demonstrat înca o data ca este redutabila pe teren propriu, reusind sa învinga ocupanta locului 1 în clasamentul la zi, CFR Cluj. Victoria a venit la capatul unui meci disputat, care nu a fost lipsit de scandalurile tot mai prezente pe stadioanele noastre, ambele echipe terminând partida cu câte un om eliminat.

CFR Cluj a fortat în debutul întâlnirii, Culio, Dubarbier si Fabbiani încercând sa aduca un avantaj echipei lor, dar fara niciun deznodamânt pe tabela. Elevii lui Ionut Popa au trecut la represalii abia în minutul 23, Hirschfeld intervenind cu piciorul la mingea trimisa de Bernsjak pe coltul scurt. Onut a continuat ofensiva, dar lovitura sa de cap din minutul 31, venita în urma unui corner executat de Naidin, a fost mult prea slaba. Gazdele au cerut un penalty doua minute mai târziu, dar centralul Constantin a lasat jocul sa continue, dupa ce Cristi Munteanu a cazut într-un duel cu Sandberg. Iesenii puteau da lovitura în actiunea imediat urmatoare, însa sutul lui Paruolo a fost blocat de Panin. Ultimele cinci minute au apartinut oaspetilor, care nu au reusit sa se desprinda din cauza ca Fabbiani a sutat pe lânga bara din zece metri.

Dupa iesirea de la cabine, ostilitatile au continuat în acelasi ritm, cele doua echipe jucând un meci deschis, disputat pe contre. Fabbiani le-a dat mari emotii suporterilor ieseni în minutul 49, atunci când lovitura libera pe care a executat-o de la 25 de metri a fost scoasa cu greu de portarul Branet, de la radacina barei. A urmat ofensiva moldovenilor, în minutul 53 Bernsjak ratând incredibil cu capul din 8 metri, dupa o centrare a lui Paruolo. Patru minute mai târziu, Onut a reluat bine cu capul din 12 metri, însa Hirschfeld a retinut balonul. Minutul 70 a adus o faza controversata, arbitrul Augustus Constantin, nimeni altul decât fiul presedintelui CCA, acordând penalty la un fault usor asupra lui Bernsjak. Andrei Cristea a transformat apoi, fara emotii, lovitura de la 11 metri, deschizând scorul. Fabbiani era cât pe ce sa egaleze în minutul 75, dar mingea care s-a „plimbat” pe linia portii nu a fost ajunsa de atacantul argentinian. Cu zece minute înainte de final, meciul a fost scapat în totalitate de sub control. Tehnicianul Ioan Andone le-a facut semn clujenilor sa paraseasca terenul, dupa o decizie luata de arbitrul Constantin. Jucatorii celor doua echipe s-au contrat în urma faultului suferit de Andrei Cristea, iar vârful iesean, împreuna cu Trica, au fost eliminati. Fabbiani a luptat pâna în minutul 92, dar lovitura sa de cap a trecut iar pe lânga bara.

Poli Iasi s-a impus astfel cu 1-0, dar cei care s-au bucurat cu adevarat pentru acest succes au fost stelistii. În cazul în care vor câstiga meciul cu Rapid la „masa verde”, lucru foarte probabil, gruparea din Ghencea ar avea sanse foarte mari sa îi ajunga din urma pe cei de la CFR Cluj, poate chiar si „înainte de Paste”.

Au evoluat formatiile:

Poli Iasi: Branet – Pecnik, Cr. Munteanu, Onut, Homei  – Milea, Bernsjak (Buta, 93), Ad. Ilie, Naidin (Bâlba, 89), Paruolo Gustavo (Ciobanu, 84) – A. Cristea. Antrenor: Ionut Popa

CFR Cluj: Hirschfeld – Panin, Sandberg, de Sousa, Dorsin -Trica, Culio (Semedo, 65), Dani, Dubarbier (Ruiz, 81) – Peralta (Manuel Jose, 74), Fabbiani. Antrenor: Ioan Andone

Universitatea Cluj – Dinamo 1 – 2

Dupa victoria din partida cu Poli Iasi, dinamovistii au reusit sa câstige un nou meci. În deplasarea de la „lanterna rosie” U Cluj, elevii lui Multescu au tremurat, dar au izbutit în final victoria, scor 2-1.

Pe terenul în care Steaua pierdea în toamna cu 2-1, „câinii” au început în forta partida. Osvaldo Miranda a ratat deschiderea scorului, fiind blocat în primele secunde ale partidei de portarul Merlier si trimitând peste transversala, trei minute mai târziu. Raspunsul gazdelor nu s-a lasat asteptat, dar Dorin Goga nu si-a putut respecta blazonul de „killer de granzi” si s-a încurcat în careul advers.

Acelasi talentat atacant clujean a fost periculos si în minutul 31, dar Lobont si-a aratat clasa si a respins, cu mari emotii, ce-i drept. La poarta cealalta, oaspetii aveau sa fie mult mai norocosi si sa deschida scorul: Bratu realizeaza un dribling marca Ronaldinho, Soltuz nu are replica si îl faulteaza, centralul dicteaza just penalty, iar Ionel Danciulescu transforma lovitura de la unsprezece metri cu sânge rece, trimitându-l pe Merlier în coltul opus.

Daca prima a fost ceva mai animata, repriza a doua a fost în marea ei parte apatica. Prima ocazie s-a consemnat abia în minutul 70 si l-a avut protagonist pe „ratangiul” din începutul meciului, Miranda. Angajat foarte bine în careul advers, vârful adus pe doua milioane de euro din Argentina, s-a demonstrat de-a dreptul lipsit de inspiratie în fata portii, nereusind sa trimita balonul în gol, desi era singur-singurel cu goalkeeper-ul „Sepcilor Rosii”.

Dramatismul avea sa înceapa pe finalul partidei. Pe fondul unei relaxari inexplicabile, „câinii” s-au vazut egalati, în minutul 79, când nou-intratul Flavius Bad a reusit sa devieze mingea în poarta lui Lobont, dupa o centrare perfecta de pe partea stânga. Dinamovistii au cerut în zadar pozitie de offside, dar centralul Martis a ramas ferm pe pozitie si a validat golul.

Mai mult, clujenii au fost la un pas sa câstige partida, însa Lobont a facut adevarate minuni, blocând în trei rânduri atacul gazdelor. Si ca totul sa fie complet, ocaziile aveau sa se razbune în cel mai crud mod cu putinta pentru „Sepcile” lui Arpad Meszaros. În primul minut de prelungire, Ianis Zicu a patruns în careul advers, l-a driblat pe Soltuz, dupa care l-a învins pe Merlier cu un sut plasat, asigurând victoria echipei sale si, pentru cel putin 24 de ore, un loc trei nesperat în urma cu o saptamâna.  
Au evoluat formatiile:

U Cluj: Merlier – Ungurusan, Bilica, Soltuz, Dancia – Bundea, Boudarene (Edvan, 46), Baiano, A. Savu (G. Coman, 66) – D. Goga, Cl. Raducanu (Bad, 66). Antrenor: Arpad Meszaros.  
Dinamo: Lobont – Todorovski, Moti, Izvoranu, Pulhac  – Torje (Zicu, 46), Margaritescu, Ropotan (Cat. Munteanu, 57) – Danciulescu, Miranda, Fl. Bratu. Antrenor: Gigi Multescu.


Intră acum și în grupul de