Rugby, Divizia Nationala : Sucevenii si-au pastrat primul loc


Intră acum și în grupul de

CSM Bucovina Suceava – Politehnica Iasi 9 – 3 ( 3 – 3 )

Echipa locala de rugby a învins, la capatul unei întâlniri echilibrate, formatia Politehnica Iasi, cu scorul de 9-3, într-un joc contând pentru etapa a IV-a din cadrul turneului „play-out” a Diviziei Nationale.

Anticipat de antrenorul Constantin Vlad ca fiind „un meci greu, al carui rezultat se va decide la limita”, duelul dintre Bucovina Suceava si Politehnica Iasi a început cu rugby-stii formatiei gazda la pupitru, acestia intrând în teren decisi sa se mentina pe prima pozitie a clasamentului la finalul jocului.

Partida a fost una echilibrata, mai ales în prima repriza, la sfârsitul careia cele doua echipe se aflau la egalitate, 3-3, rezultat stabilit în urma transformarii a doua lovituri de pedeapsa, câte una pentru fiecare tabara.

Sucevenii preiau conducerea cu 6-3 la trei minute de la reluarea meciului, tot printr-o lovitura de penalizare executata de Ignea. Câteva momente mai târziu, gazdele ramân în 10 jucatori, dupa eliminarea temporara primita de Stîngu în urma unui gest nesportiv. Elevii lui Constantin strâng însa rândurile si, cu cinci minute înainte de final, reusesc sa se desprinda pe tabela de marcaj la 9-3, în urma punctelor aduse de acelasi Ignea.

Bucovina Suceava: Zup, Pascari, Patenschi, Preutescu, Nichiforiuc, Stîngu, Bursuc, Andronic, S. Rusu, Cretuleac, Soloniuc, Tuchlei, Opariuc, Conache, Ignea. Antrenor: Constantin Vlad. Au mai intrat: Croitoru, Teodorovici, Borta si Lupei.

În celelalte doua partide ale rundei, RC Grivita s-a impus pe teren propriu în fata celor de la RC Bârlad cu scorul de 24-10, în timp ce Olimpia Bucuresti a ramas pe pozitia secunda în clasament, dupa victoria înregistrata în deplasare, 26-5 cu CFR Brasov.

Clasament:

1. Bucovina Suceava    4  4  0  0  68-49      16p  

2. Olimpia Bucuresti     4 3  0  1  70-30       15p  

3 Politehnica Iasi         4  2  0  2  50-45      11p

6.   RC Grivita               4   1  0  3   36-37    6p

4. CFR Brasov              4  1  0  3  46-73       6p  

5. RC Bârlad                4  1  0  3  56-92        5p  

Etapa viitoare ( 29 martie, ora 10 )
Olimpia Bucuresti- Bucovina Suceava  
Politehnica Iasi – RC Grivita  
RC Bârlad – CFR Brasov 


Intră acum și în grupul de