Fotbal. Liga a III-a : De ce nu a marcat Cetatea?


Intră acum și în grupul de

Ritualul lui Tui

De trei ani la FC Willy Bacau, adversara de vineri a Cetatii Suceava, între buturile portii se afla o prezenta exotica. Este vorba de portarul chinez Tui. În vârsta de 21 de ani, goalkeeper-ul bacauanilor are permis de munca pentru România si este student la Universitatea din Bacau, acolo unde frecventeaza cursurile Facultatii de Educatie Fizica si Sport.

Secretul rezultatelor foarte bune obtinute de Willy Bacau în acest retur de campionat se afla chiar în spatele acestui chinez. Înaintea fiecarui meci, Tui are un ritual foarte bine stabilit, prin care implora divinitatea sa-l ajute sa nu primeasca gol. Asa s-a întâmplat si înaintea debutului partidei cu Cetatea Suceava. Dupa intrarea pe teren si stabilirea portilor fiecarei formatii, Tui a lovit de trei ori bara din dreapta cu crampoanele, s-a întors cu fata spre poarta si timp de câteva secunde s-a rugat, dupa care a sarutat stâlpul portii. La fel a procedat si cu bara din stânga. Ritualul chinezului s-a repetat si dupa pauza, când cele doua formatii au schimbat portile. Surse din cadrul echipei sustin ca aparatorul buturilor procedeaza asemanator la fiecare meci.

Tui nu este singurul fotbalist chinez din lotul echipei Willy, formatie la care mai este legitimat si mijlocasul Wu Wei. Acesta a absentat în partida de vineri, el fiind plecat în China pentru a-si prelungi permisul de munca. 


Intră acum și în grupul de