Temperatura resimțită în Suceava și Rădăuți s-a menținut toată ziua sub -30 de grade Celsius. La ora 19 în Suceava indicele de răcire era -34 de grade Celsius, iar în Rădăuți de -31 de grade Celsius


Intră acum și în grupul de

 

UPDATE ORA 20

La ora 20 indicele de răcire în municipiul Suceava a coborât la -35 de grade Celsius, iar în Rădăuți la -32 de grade Celsius, în timp ce temperaturile atmosferice erau de -14 grade Celsius.

La Poiana Stampei, temperatura aerului era la ora 20 de -13 grade Celsius, iar temperatura resimțită era tot de -13 grade Celsius.

–––––––––––––––––––––––––––––––––

Temperatura resimțită în municipiile Suceava și Rădăuți s-a menținut pe tot parcursul zilei de sâmbătă sub -30 de grade Celsius potrivit datelor Administrației Naționale de Meteorologie.

Astfel, dacă în cele două municipii, temperaturile atmosferice s-au situat, sâmbătă în jurul valorii de -15 grade Celsius, pe tot parcursul zilei, din cauza vântului puternic, indicele de răcire a fost cuprins între -31 și -36 de grade Celsius.

De altfel, la ora 19, deși temperatura atmosferică era de -14 grade Celsius atât la Suceava cât și la Rădăuți, din cauza vântului care suflă cu putere, temperaturile resimțite erau de -34 de grade Celsius la Suceava și de -31 de grade Celsius la Rădăuți.

În același timp, în zona Poiana Stampei, temperatura atmosferică a fost apropiată de indicele de răcire, respectiv dacă în aer erau -14 până la -17 grade, indicele de răcire era de -16 până la -19 grade.

 

De menționat este că ANM a emis un cod galben de ger pentru toată țara până luni seara.

În această perioadă, vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a ţării, atât ziua, cât şi noaptea.

Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent între -16 şi -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -25 şi -15 grade.

Meteorologii avertizează că vremea geroasă va persista în majoritatea regiunilor şi pe parcursul săptămânii viitoare.(N.B.)


Intră acum și în grupul de