Fotbal – Liga a III-a : Liderul pierde teren


Intră acum și în grupul de

Daca în urma cu doua saptamâni, Cetatea Suceava jubila în fruntea clasamentului la adapostul unui avantaj de 18 puncte fata de principala urmaritoare, Aerostar Bacau, ultimele rezultate negative înregistrate de gruparea de pe Areni au diminuat ecartul dintre cele doua formatii la 13 lungimi.

De altfel, întâlnirea directa dintre cele doua fruntase ale ierarhiei  a consemnat si singura prestatie stralucita a trupei lui Marian Pana în acest retur de campionat, liderul seriei lasând senzatia ca este împins spre promovare de rezultatele favorabile obtinute în prima parte a sezonului.

În ultima reprezentatie pusa în scena Ligii a III-a, fotbalistii suceveni s-au vazut nevoiti sa se multumeasca doar cu o remiza alba pe terenul celor de la Willy Bacau, la capatul unui meci în care doar gazdele au lasat impresia ca îsi doresc victoria.

Într-o alta partida a rundei de vineri, Juventus Falticeni a câstigat la “masa verde” întâlnirea cu Leonard Pascani, scor 3-0, si a scapat pentru moment de grijile retrogradarii.

 

Pambac a declarat “forfait” promovarii

Surpriza neplacuta a acestui retur este însa Pambac Bacau. Desi la startul actualei editii de campionat se anunta drept o pretendenta certa la accederea în liga secunda, gruparea bacauana a iesit din cartile promovarii odata cu pauza competitionala, când s-a vazut lipsita atât de o parte a jucatorilor de baza, cât mai ales de sprijinul financiar al municipalitatii locale. În aceste conditii, duelul pentru locul 2 în clasament, ce acorda posibilitatea de a juca la turneul de baraj, se disputa între trei echipe: Aerostar Bacau, Politehnica Galati si revelatia Willy Bacau.

 

Lupta deschisa în zona rosie

Daca lupta de la vârful seriei implica un numar restrâns de formatii, în zona rosie a clasamentului, nu mai putin de patru echipe încerca sa evite locurile retrogradabile: Bujorii Tg. Bujor, Raraul Câmpulung Moldovenesc, Laminorul Roman si CF Braila, toate fiind despartite de doar 5 puncte.

Iata rezultatele rundei a XXII-a si clasamentul la zi al primei serii din Liga a III-a:

 


Intră acum și în grupul de