PD-L vrea sa faca din Proiectul „Suceava-utilitati si mediu la standarde europene” o arma impotriva lui Gavril Mirza


Intră acum și în grupul de

Deputatii PD-L de Suceava, Romica Andreica si Dumitru Pardau, suspecteaza conducerea Consiliului Judetean Suceava ca ar avea „conturi secrete”, motivând ca s-ar fi facut plati din partea CJ Suceava din alte conturi decât cele din Trezorerie. Deputatul PD-L Romica Andreica, a cerut luni, explicatii de la Consiliul Judetean în legatura cu creditul de 86 milioane de euro, cu garantie guvernamentala pentru proiectul „Suceava-Utilitati si mediu la standarde europene” si modul în care CJ Suceava a reusit sa faca plati în lei altfel decât prin Trezorerie.  

„Având în vedere ca dupa Legea 354/ 2007 este inacceptabil sa faci în România plati în lei altfel decât prin Trezorerie, suspectam înfiintarea unor conturi secrete ale CJ si chiar si ale Bucovina Ecoterm Gaz”, a mai spus Andreica. Acesta sustine ca exista si un semn de întrebare si asupra TVA-ului primit de Bucovina Ecoterm Gaz, apreciind ca aceasta firma care administreaza proiectul de utilitati, la care actionari sunt CJ Suceava si mai multe consilii locale „nu este practic decât o firma capusa creata pentru a beneficia de TVA si a însela statul”.  Deputatul considera ca din aceasta asociere, CJ Suceava câstiga, iar consiliile locale asociate pierd, pentru ca CJ beneficiaza de dobânzi si TVA, iar Consiliile Locale platesc aceste dobânzi.

Deputatul PD-L, Dumitru Pardau, prim-vicepresedinte al democrat-liberalilor, a spus ca din informatiile pe care le detine, CJ Suceava a deschis conturi în lei la alte banci din judetul Suceava decât la Trezorerie. „Daca au deschis aceste conturi, sa ne spuna daca s-au facut plati din aceste conturi si, ca reper, le dam data de 13 iunie 2007, când aproximativ 100 de miliarde de lei vechi s-au platit de CJ catre Bucovina Ecoterm Gaz din contul deschis la BCR”, a cerut Dumitru Pardau. Acesta a mai solicitat sa afle daca CJ Suceava a încasat TVA-ul în contul Bucovina Ecoterm Gaz în 2005 si daca, pe baza conturilor deschise în banci, CJ Suceava a încasat dobânda pentru sumele depuse si daca aceste sume primite ca dobânda au fost folosite  si pentru a acoperi partea de obligatii ale primariilor care sunt partenere în contract. „La credit mergem împreuna, iar la dobânda numai Consiliul Judetean?”, a întrebat retoric Pardau.  

Pe de alta parte, presedintele CJ Suceava, Gavril Mîrza, a declarat ca acuzele deputatilor PD-L sunt simple copilarii. „Un om cu studii primare îsi da seama ca o institutie publica nu poate avea conturi secrete”, a mai spus Mîrza. Acesta a mentionat ca va prezenta marti, lamuriri pentru fiecare nelamurire exprimata de cei doi deputati PD-L.


Intră acum și în grupul de