Shopping City Suceava și Iulius Mall, printre cele mai scumpe proiecte imobiliare din țară din ultimii 10 ani

Cele două mari centre comerciale din municipiul Suceava, respectiv Shopping City Suceava și Iulius Mall, sunt printre cele mai scumpe proiete imobiliare din țară construite în ultimii 10 ani.

Astfel, potrivit publicației Capital, Shopping City Suceava, dat în folosință în aprilie 2008, a costat 65 de milioane de euro, iar Iulius Mall Suceava, dat în folosință câteva luni mai târziu a fost o investiție de 60 de milioane de euro.

Comparativ cu situaţia pieţei locale de dinainte de aderare, astăzi avem o suprafaţă de 18 ori mai mare de centre comerciale, de 4,5 ori mai mare de clădiri de birouri şi de nouă ori mai mare de depozite. Cu alte cuvinte, românii lucrează astăzi în birouri moderne cu o suprafaţă totală de două ori şi jumătate mai mare faţă de cea ocupată de aeroportul Băneasa, fac cumpărături în 63 de malluri, care îşi depozitează marfa în hale ce ocupă 280 de terenuri de fotbal puse la un loc, notează sursa citată.

Cele două mall-uri din Suceava sunt între cele 63 de astfel de investiții pe care investitorii imobiliari le-au construit în țară în cei zece ani de când România este membru al Uniunii Europene.

Deschis în aprilie 2008, Shopping City Suceava este primul parc de retail din județ. Cu o suprafață închiriabilă de peste 46.000 mp Shoping City Suceava reunește peste 90 de magazine de renume național și internațional, unele în exclusivitate în Suceava: New Yorker, KFC, Noriel, Orsay, Benvenuti, Takko Fashion, Otter, Kendra, Mustang, Pandora, Secuiana, dar și Leroy Merlin – retailer-ul francez de bricolaj sau Decathlon – cel mai mare retailer de articole sportive din Europa. De asemenea, pasionații de mobilă, decorațiuni sau electrocasnice găsesc cele mai bune opțiuni la Mobexpert, Media Galaxy sau Flanco, iar hypermarketul Carrefour se află printre preferințele de top ale sucevenilor grație varietății de produse de calitate comercializate. De-a lungul timpului Shopping City Suceava şi-a extins oferta de facilități prin servicii de curățătorie, croitorie și înfrumusețare la cele mai înalte standarde.

Shopping City Suceava a organizat zeci de evenimente în premieră şi mii de acţiuni tematice, s-a implicat în susţinerea procesului educaţional şi s-a bucurat împreună cu publicul de spectacole, concerte şi acţiuni culturale sau caritabile de excepţie.

În prezent, SCS are un grad de ocupare de 99%, deschizând numai în ultimul an peste 10 noi destinaţii de cumpărături.

Inaugurat în anul 2008, IULIUS MALL SUCEAVA a revoluționat piața regională de retail, punând în valoare moștenirea culturală a zonei, concomitent cu dezvoltarea unui mix complet de shopping, dining și entertainment.

Elementele de arhitectură modernă şi designul cu un concept deosebit se adaugă ofertei complete de branduri, recomandând IULIUS MALL SUCEAVA drept o destinaţie de top pentru cumpărături şi petrecere a timpului liber.

 

Peste 150 de magazine, cel mai mare multiplex cinema din nordul țării, cu 10 săli, food court cu peste 1.200 de locuri, o zonă de joacă pentru copii, hypermarket Auchan, Brico Depot, casino, teren de fotbal în aer liber, patinoar sezonier, cel mai mare club de bowling şi biliard din Suceava şi parcare cu 1.300 spaţii sunt reperele care recomandă IULIUS MALL SUCEAVA ca un loc dedicat întregii familii, potrivit companiei.(N.B.)