Județul Suceava intră de vineri dimineața sub cod galben de precipitații mixte cu depuneri de polei și ninsori viscolite la munte

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, o nouă atenționare meteo cod galben în care este inclus și județul Suceava.

Astfel, noua avertizare este valabilă în perioada  13 ianuarie, ora 05 – 14 ianuarie, ora 12, fiind vizate depuneri de polei, precipitaţii mixte moderate cantitativ, intensificări ale vântului, ninsori viscolite la munte.

Meteorologii arată că în intervalul menţionat vor fi precipitaţii mixte ce vor cuprinde treptat vestul, centrul şi nordul ţării şi vor fi asociate cu depuneri de polei, iar în nord-vest şi la munte cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20…25 l/mp.

Se va semnala polei, în prima parte a zilei de vineri (13 ianuarie) în Banat şi Crişana, iar după-amiaza şi în Transilvania şi nordul Moldovei.

În noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) şi în prima parte a zilei de sâmbătă (14 ianuarie) se va depune polei în Oltenia, vestul Munteniei şi local în Transilvania şi Moldova.

În zona de munte vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ şi temporar viscolite, iar începând din noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) ninsorile se vor extinde treptat şi în regiunile intracarpatice.

Vântul va avea intensificări la munte pe tot parcursul intervalului, cu rafale de 70…80 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze de 55…65 km/h şi trecător peste 70 km/h, se vor semnala şi în regiunile vestice în cursul zilei de vineri (13 ianuarie), iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) îndeosebi în sudul Banatului.

Pe arii restrânse vor fi semnalate precipitaţii slabe mixte, ce pot favoriza producerea de polei, se vor semnala sâmbătă (14 ianuarie) şi în restul teritoriului.(N.B.)