Rectorul USV recomandă reprogramarea orelor de curs în condiţiile în care cele mai multe clădiri din campusul universitar sunt neîncălzite din cauza nefurnizării agentului termic


Intră acum și în grupul de

Rectorul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, prof.univ.dr.ing. Valentin Popa, a declarat, joi, pentru NewsBucovina că a recomandat reprogramarea orelor de curs desfăşurate în spaţii în care nu poate fi asigurat confortul termic, dar şi monitorizarea consumului de curent electric şi sistemelor de protecţie ale instalaţiilor electrice din căminele studenţeşti pentru prevenirea suprasolicitării acestora prin folosirea reşourilor şi caloriferelor electrice.

Popa a spus că cea mai mare parte a clădirilor din campusul universitar depinde de agentul termic furnizat din reţeaua oraşului, doar câteva corpuri de clădire fiind independente din punct de vedere energetic.

El a mai spus că în aceste condiţii a recomandat reprogramarea orelor de curs, ce se desfăşoară în spaţii în care nu poate fi asigurat confortul termic.

Rectorul USV a subliniat că şi căminele studenţeşti se află în aceeaşi situaţie, cu excepţia căminului C5, care este independent energetic.

“Pentru Căminul C4 s-a identificat o soluţie pentru încălzirea spaţiilor, căminul C3 este mai bine izolat, însă cel mai vulnerabil şi afectat este căminul C1, întrucât clădirea este veche şi nereabilitată termic”, a explicat Popa.

El a spus că în condiţiile nefurnizării agentului termic din reţeaua oraşului în cursul zilei de joi, până la orele 18,00, se presupune că în cămine se vor utiliza calorifele şi reşourile electrice pentru încălzirea spaţiilor şi de aceea, pentru prevenirea apariţiei “unor necazuri”, a fost alertat personalul Serviciului administrativ pentru a fi vigilent, dar şi poliţia din campus.

Rectorul sucevean a precizat că s-a recomandat încălzirea alternativă a căminelor, însă vor fi monitorizate consumul de curent electric şi sistemele de protecţie ale instalaţiilor electrice, pentru a se preveni suprasolicitarea instalaţiilor.

Thermonet Suceava a oprit joi dimineață furnizarea căldurii și apei calde în aproape tot municipiul Suceava, cu excepția cartierului Burdujeni, ca urmare a unei avarii la magistrala II de termoficare care alimentează cartierele Centru, Zamca, George Enescu, Obcini și Areni.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de