Cușnir: Ce face Ion Lungu în complicitate cu Lucian Harșovschi și PDL-ul de 14 ani? Stabilesc ei cu ei care sunt prioritățile sucevenilor


Intră acum și în grupul de

Președintele Organizației Municipale Suceava a PSD, Ioan Cușnir și consilierul local Vasile Mocanu  susțin o conferință de presă la sediul PSD Suceava.

Dan Ioan Cușnir:

”Lungu mimează că se consultă cu sucevenii și cu partidele pentru bugetul pe 2017. La discuțiile cu Lungu am fost însoțit de dl Mocanu. Nu putem accepta ca administrația locală să facă aceleași erori ca și în anii precedenți, erori care afectează grav dezvoltarea Sucevei.”

Vasile Mocanu:

”Pe măsură ce 2016 se apropia de final, primarul tot făcea rectificări negative, la un buget numit chiar de el unul electoral.

Lungu ne-a prezentat bugetul pe 2017 și ne-a spus sarcastic că el are totuși majoritatea în CL cu doar un vot în plus.

După care, ne-a cerut sprijin și intrări la Guvern. Am discutat cu colegii din PSD. Am constatat că prioritățile sunt de fapt ale lui Lungu și nu ale Sucevei. Trebuie să ne punem întrebarea care sunt prioritățile sucevenilor. Poate vrem piste de biciclete, poate un studiu corect de trafic. Poate vrem parcări.

Nu ne-a spus ce face cu parcul industrial și cu locurile de muncă promise. Lungu nu are habar de nici un investitor care să vină la Suceava.”

Dan Ioan Cușnir:

”Considerăm că singura variantă pentru a stabili prioritățile reale ale sucevenilor este consultarea online, din ușă în ușă  sau referendumul.

Ce face Ion Lungu, în complicitate cu Lucian Harșovschi și PDL-ul, de 14 ani? Stabilesc ei cu ei care sunt prioritățile sucevenilor. De câțiva ani, Lungu tot se laudă cu această Sală Polivalentă. În timp ce primarii serioși fac conferință de presă la inaugurarea obiectivului, Lungu face conferințe de presă când primește număr de înregistrare sau când a fost acceptat studiul de prefezabilitate.

Am fost siderat în momentul în care Lungu mi-a spus că va trebui construit un pod și că vom vedea noi unde și cu ce îl legăm, la vreo centură.

Ba facem traversări supraterane, ba subterane. De ce nu avem o soluție clară după atâția ani asupra ceea ce trebuie făcut? Specialiștii să decidă dacă în locul pagodei private din sensul giratoriu de la Bazar trebuie altceva. Ce a făcut Lungu pentru fluidizarea traficului?

În 2008 am atras atenția că la Bazar, la trecerea de pietoni de acolo trotuarul se termină și oamenii sunt în pericol. Dacă Lungu ar fi ținut cont de adresă, accidentul din 2015 nu ar mai fi avut loc la trecerea aia de pietoni.

De ce în 2009 a implementat pe strada principală un sistem de iluminat depășit și nu cu LED-uri cum făceau comunele din județ?

Cu Parcul Șipote e o mare păcăleală. Suceava nu poate aproba PUG-ul pentru că nu are suficient spațiu verde pe cap de locuitor. Prin transferul de la Șipote se încearcă acoperirea tuturor autorizațiilor de construcție date în avans. Suceava nu are un inventar al spațiilor verzi.

Viziunea lui Lungu despre modernizarea orașului înseamnă să pui pavele. Mai vrea nocturnă pe Areni, pe un stadion care se prăbușește.

Cât timp îi mai păcălește Lungu pe fotbaliști și pe suporterii suceveni? Dorin Goian  se pare că s-a lămurit cu intențiile binomului Lungu-Harșovschi.

Sucevenii vor trebui să decidă dacă nu se mai construiește nimic în școli sau dacă se dă un milion de euro pe o nocturnă. Nu am găsit printre priorități ceva care să genereze 5000 de locuri de muncă promise în 2016.

Am un mesaj care sper să fie analizat de instituțiile specializate ale statului. Un lucru grav, în precampanie, Lungu și Harșovschi au încercat manipularea CL astfel încât subvenția să fie plăită în avans în timp ce din aceiași bani se plătesc penalități la furnizori. De ce din 2009 nu a plătit 70 de milioane de lei și a intrat Termica în faliment? De ce Bioenergy nu a luat credit furnizor și a primit bani în avans?

Lungu, în complicitate cu Harșovschi și PDL au făcut ca firma Sucevei să fie defavorizată și să nu câștige licitația în favoarea celor de la Thermonet. Se pare că Thermonet nu face nimic din ce s-a angajat prin contract. Ce face Lungu? Tace.

Verifică cineva diagramele de temperatură a apei calde și căldurii? Lungu și Harșovschi nu au reprezentat Suceava în relația cu Thermonet. Nu putem permite ca cei care au dus la subdezvoltarea orașului și a județului să se împăuneze cu organizarea Centenarului Unirii în 2018.

Străbunicul meu, Vasile Bursuc, primarul Moldoviței între cele două Războaie Mondiale,    s-ar răsuci în mormânt dacă aș permite așa ceva. Voi face tot ceea ce depinde de mine pentru a nu permite o asemenea rușine. Lungu nu scapă de referendum. Sucevenii au nevoie de un primar care să îi consulte anual despre ce e nevoie. De un primar care să îi întrebe. Lui Lungu îi e frică de referendum, dar de ce ți-e frică nu scapi.”

Vasile Mocanu:

E evident că suntem un partid și consilierii locali fac analize pe fiecare punct și proiect de HCL. La fel s-au luat deciziile cu susținerea unui viceprimar. Atunci, doi consilieri PSD au votat împotriva punctului de vedere stabilit de PSD. Au schimbat și votul pentru delegații în AGA și TPL.

Am stabilit că e o încălcare a statutului, dar am dorit liniște pentru alegerile generale. În continuare, ei au obstrucționat activitatea de campane în speranța că vom avea un scor slab și va urma altceva. În structurile partidului s-a făcut o analiză și am respectat statutul. Consilierului Boberschi i s-a hotărât retragerea sprijinului politic, dar Biroul Județean a decis excluderea din partid. Nu facem decât să întărim organizația și să deschidem partidul pentru noi membri.”


Intră acum și în grupul de