Primarul Lungu se disculpa in “Afacerea sugativa”!


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a recunoscut miercuri, într-o conferinta de presa, ca firma PRO TEHNNICA, a fratelui sau geaman, Constantin Lungu, a efectuat lucrari de reabilitare a unui punct termic din municipiul Suceava. Primarul în exercitiu sustine însa ca nu poate fi vorba despre un conflict de interese pentru ca firma fratelui sau nu are lucrari încredintate direct de Primarie sau de servicii aflate în subordinea Primariei Suceava. Vicepresedintele PSD Suceava, consilierul local Ovidiu Dontu, l-a acuzat, luni, pe primarul Ion Lungu, ca s-ar afla în conflict de interese, în conditiile în care firma fratelui sau geaman a efectuat lucrari de reabilitare a unui punct termic din municipiu, lucrari în valoare de 30 de miliarde de lei vechi.  

Ion Lungu a explicat ca în România se practica de mai multa vreme lucrarile în sub-antrepriza. „Acest lucru s-a întâmplat si cu firmele care au reabilitat punctele termice din municipiul Suceava, având în vedere criza de timp,  si-au luat ajutoare si o parte din lucrari le-au dat în sub-antrepriza. Un lucru este clar, firma fratelui meu nu are nici o lucrare la Primarie sau la o unitate din subordinea Primariei”, a tinut sa precizeze Lungu.

Acesta s-a întrebat daca ar fi trebuit sa-si exileze familia cât este primar ca sa nu fie acuzat de diverse lucruri. “Ce ar vrea domnul Dontu? Sa-mi exilez familia în perioada în care sunt primar? Nu cred ca este corect”, a mai declarat primarul. “Firma fratelui meu a facut lucrari la punctul termic. Nu este o chestiune ilegala. Toate firmele procedeaza la fel. Dupa ce câstiga licitatiile, firmele dau lucrarile în sub-antrepriza. La fel se întâmpla si pe programele SAMTID si pe ISPA. Cele care câstiga licitatiile cauta apoi firme care sa le vina în ajutor si subcontracteaza o parte din lucrari”, a explicat primarul.

El sustine ca firma fratelui sau este înfiintata în 2002 si ca a mai avut lucrari de acest gen. “Domnul Lungu, prin firma sa Pro Tehnica, nu are nici un fel de contract cu Primaria sau cu institutii din cadrul Primariei. Mai departe, eu nu sunt acolo si nu îi tin evidenta. Nu stiu câte lucrari a facut în sub-antrepriza la scoli si nici nu le urmaresc. Pot sa va asigur ca nu are contract direct pentru lucrarile de la scoli. Este un om serios si face lucrari bune, nu si-a adus aminte de afaceri când am ajuns eu primar”, a mai spus Ion Lungu.  

Vicepresedintele PSD Suceava, consilierul local Ovidiu Dontu, i-a cerut primarului sa spuna cum a fost adjudecata licitatia de firma bucuresteana si modul în care firma fratelui geaman al primarului a ajuns sa gestioneze bugetul lucrarii de refacere a punctului termic din cartierul Obcini al Sucevei. El l-a întrebat si de ce s-au folosit materiale de proasta calitate la îmbinarile dintre conducte, dar si câte din lucrarile la scolile sucevene sunt luate în sub-antrepriza de firma fratelui sau.


Intră acum și în grupul de