Incendiere, crima si suicid pe strada Pinului din Falticeni


Intră acum și în grupul de

O falticeneanca a decedat luni dimineata, în chinuri groaznice, dupa ce sotul ei a dat foc la casa, în timp ce aceasta se afla în interior, ulterior, barbatul spânzurându-se. Potrivit politistilor, înainte de a se spânzura în spatele casei, barbatul a pus câte o butelie în fiecare din cele 4 camere aflate la parterul locuintei, le-a dat drumul si a aruncat un chibrit. Când s-a asigurat ca imobilul este în flacari, falticeneanul, Gheorghe Luca, în vârsta de 75 de ani, s-a spânzurat de un copac în gradina din spatele casei, dar nu înainte de a atârna în fata sa, de un alt copac, un sac cu icoane si cruci adunate de prin casa.

Vecinii spun despre falticenean ca era un barbat morocanos, dar care  se certa des cu nora sa, divergentele acutizându-se. De altfel, casa care a fost a batrânilor, din anul 1994 a fost trecuta de acestia pe numele fiului si a nurorii, însa din cauza conflictelor, Gheorghe Luca vroia sa îi scoata afara din casa. Pentru ca tinerii nu plecau din casa care era prin acte a lor, batrânul a decis sa îi dea foc.

Mai trebuie precizat ca în casa se afla si nora, Camelia Luca, dar aceasta a reusit sa scape dupa ce a fost trezita de câinele ei, ce dormea în camera si care a simtit imediat mirosul si a alertat-o facând galagie. Femeia are doi copii, un baiat si o fetita, care în momentul incidentului nu erau acasa.
Toate acestea s-au întâmplat în jurul orei 02:30, pompierii fiind alertati în jurul orei 02.50. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit cu doua autospeciale si un echipaj SMURD pentru localizarea si stingerea incendiului de pe strada Pinului, iar la sosirea acestora ardeau bunuri casnice si obiecte de mobilier, cu posibilitate de propagare la întreaga locuinta.

Prin interventia prompta a pompierilor, s-a reusit salvarea casei de locuit, buteliile neapucând sa explodeze.

Din nefericire, în incendiu si-a pierdut viata sotia proprietarului, Casandra L., în vârsta 76 ani, care se afla în camera incendiata. 


Intră acum și în grupul de