Grupul Scolar „Alexandru cel Bun” Gura Humorului are un calificat la trei olimpiade nationale


Intră acum și în grupul de

Grupul Scolar „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului se poate lauda cu faptul ca are un elev de exceptie, calificat la nu mai putin de trei olimpiade nationale. Este vorba despre Iancu Daramus, elev în clasa a X-a, profil matematica-informatica, calificat la olimpiadele de matematica, limba engleza si limba franceza. Iancu Daramus a declarat marti, în cadrul unei conferinte de presa, ca ar dori sa participe la toate cele trei olimpiade nationale, dar ca timpul fizic si distantele între localitatile unde se vor sustine concursurile nu îi permit acest lucru. „Toate olimpiadele sunt în vacanta de primavara, dar sper ca macar sa pot participa la engleza si franceza”, a mentionat Iancu Daramus.

Acesta a facut si o radiografie a disciplinelor, precizând totusi ca profesorii sunt cei care te motiveaza sa îti placa sau nu o materie. „La matematica nu poti vorbi de pasiune, înca de la început, dar profesorii te pot determina sa o îndragesti. Engleza si franceza au farmec, dar educatia antreprenoriala, de exemplu, este o disciplina fara sens pentru clasa a X-a, dar ar putea fi potrivita pentru clasa a XII-a”, a precizat Iancu Daramus, adaugând ca, o alta disciplina care nu îi este pe plac este religia, din cauza dogmatismului si a lipsei de deschidere.       

Iancu Daramus este „un elev cum un profesor are doar o data în cariera”, a concluzionat Maria Pintilie, profesoara la liceul humorean, adaugând ca acest copil este un exemplu ce combate afirmatia precum ca poti excela doar într-un domeniu. 


Intră acum și în grupul de