Suplimentare a numarului gradatiilor de merit atribuite cadrelor didactice sucevene

În cadrul ultimei sedinte a Consiliului de Administratie al ISJ Suceava, s-a aprobat acordarea gradatiilor de merit pentru un numar de 431 de cadre didactice, fata de 396 cât a estimat initial ISJ. Potrivit adjunctului ISJ Suceava, Vasile Monacu, au fost depuse 670 de dosare. „Suplimentarea numarului celor care vor beneficia de gradatii a rezultat în urma inventarierii celor care au avut gradatii, dar au plecat din învatamânt, s-au pensionat sau au decedat”, a explicat Vasile Monacu. Acesta a mentionat ca de cele mai multe gradatii vor beneficia învatatorii, în numar de 89, urmati de educatori, în numar de 43, disciplinele tehnologice- 27, limba româna- 26, matematica- 25.

Adjunctul ISJ a adaugat ca au existat si discipline la care nu s-a depus niciun dosar sau nu s-a reusit îndeplinirea criteriilor de acordare.

Ca la orice concurs, s-au depus si contestatii, în numar de 86, din care 20 au fost admise, regasindu-se în diferenta dintre cifra estimata  si cea aprobata de Consiliul de Administratie al ISJ Suceava.

„ Potrivit metodologiei, gradatiile de merit se acorda pentru 4 la suta din efectivul de cadre didactice, pe o durata de 4 ani, si reprezinta un spor de 25 la suta din salariul de încadrare”, a mentionat Vasile Monacu.

Pentru acordarea gradatiilor de merit, profesorii trebuie sa îndeplineasca anumite criterii privind performanta avuta cu elevii la olimpiade nationale, cursuri si perfectionari, lucrari de specialitate publicate.

loading...