Acuzatiile lui Iordache, catalogate „fara sens” de seful ISJ


Intră acum și în grupul de

Seful ISJ Suceava, Petru Carcalete, a raspuns marti, în cadrul unei conferinte de presa, acuzatiilor aduse de presedintele organizatiei municipale a PSD Suceava, fostul inspector scolar adjunct, Virginel Iordache. „Domnul Iordache a atacat institutia într-un mod pe care nu îl onoreaza ca profesor, iar acuzatiile lui nu au corespondent real în practica. Acesta a acuzat ca profesorii care sunt ai PSD sunt împiedicati de ISJ si nu se pot înscrie la concursurile de grad didactic si salarii de merit. Virginel Iordache ar trebui sa stie ca ISJ nu are legatura cu salariile de merit, deoarece sunt acordate de conducerile scolilor care în majoritate sunt PSD.

Virginel Iordache ne-a mai acuzat ca am obstructionat înscrierile pentru concursul de inspectori, dar înscrierile se fac la secretariat, nu de catre conducerea ISJ si s-a mai spus ca unii candidati ai PSD au fost defavorizati de comisie. În comisia de examen, pe lânga mine a mai fost reprezentantul Ministerului Educatiei si câte un profesor universitar. Cum îsi poate închipui domnul Iordache ca eu as fi putut sa-i influentez pe acestia?”, a declarat Petru Carcalete.  

Acesta a raspuns si acuzatiilor privind concursul de directori, precizând ca pâna în momentul de fata, la concurs au participat 13 candidati care sunt membrii ai PSD si toti au luat concursul. „Au mai candidat 9 profesori care sunt membrii ai PNL si, de asemenea, toti au fost declarati admisi, ca si în cazul a 5 cadre didactice care nu au apartenenta politica. Doi candidati nu s-au prezentat, iar în cazul a 5 concurenti de-ai nostri, de la PD-L, 3 au fost respinsi. Aceste lucruri dovedesc foarte clar ca ceea ce spune domnul Iordache nu are sens. Îmi pare rau ca un om de scoala, sau care pretinde ca este de scoala, face asemenea afirmatii. Cel care amesteca scoala cu politica este chiar Virginel Iordache”, a mai mentionat seful ISJ Suceava.  

La rândul sau, adjunctul ISJ Suceava, Vasile Monacu, a afirmat : „cred ca domnul Iordache sufera de amnezie sau stie ce facea el si acum pune pe seama altora”.              


Intră acum și în grupul de