Acasă Actualitate Virozele, pneumoniile si gripele sunt in crestere

Virozele, pneumoniile si gripele sunt in crestere


Intră acum și în grupul de

Potrivit Autoritatii de Sanatate Publica Suceava, în cea de a 26-a saptamâna de supraveghere epidemiologica a infectiilor respiratorii acute pe teritoriul judetului Suceava, respectiv saptamâna trecuta, s-au înregistrat 1750 cazuri de infectii acute ale cailor respiratorii superioare, 705 cazuri de pneumopatii acute si doua cazuri clinic compatibile cu gripa. „Comparativ cu saptamâna anterioara, se remarca o crestere a incidentei virozelor în general si la grupele extreme de vârsta, adica 0-4 ani si 65 de ani si peste si o crestere a incidentei pneumopatiilor acute la grupele de vârsta 15 – 64 ani si 65 de ani si peste. Au fost depistate doua cazuri de gripa clinic compatibile.

Comparativ cu saptamâna precedenta, se remarca, de asemenea, o crestere a ponderii spitalizarilor pentru infectii ale cailor respiratorii la grupele de vârsta 5-14 si 15-64 ani si o crestere usoara pentru pneumopatii acute la grupa de vârsta 0-4 ani, si au fost izolate înca doua tulpini de virus gripal, din care una tip A, subtip H1N1 si una de tip B”, precizeaza seful ASP Suceava, Odette Nicolae.



 
Aceasta mentioneaza ca, pâna în prezent, au fost izolate 35 tulpini de virus gripal, din care 30 de tip A, subtip H1N1 si 5 de tip B . 
ASP Suceava mentine înca restrictia privind accesul vizitatorilor în spitalele din judet.

Au fost vaccinate antigripal, pâna la aceasta ora, pe teritoriul judetului, un numar de 77.865 persoane, ceea ce corespunde la 97,2 la suta din dozele de vaccin repartizate judetului Suceava ( 80.100 ).
 
Odette Nicolae a mai adaugat ca, campania de vaccinare a decurs pâna în prezent în cele mai bune conditii si nu au fost înregistrate reactii adverse post-vaccinale indezirabile.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version