Sucevean trimis în judecată după ce l-a bătut până l-a omorât pe fostul concubin al iubitei sale


Intră acum și în grupul de

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv la domiciliu a lui Revelino Pleșa din municipiul Suceava pentru omor.

Bărbatul este acuzat că a omorât un italian în vârstă de 65 de ani, care a avut timp de doi ani o relație de prietenie și concubinaj cu o femeie din comuna suceveană Vama în perioada în care aceasta se afla în Italia.

Femeia a pus capăt acestei relații în cursul lunii martie 2016, când a plecat din Italia și a revenit în Vama.

La scurt timp după venirea în țară, ea l-a cunoscut pe Revelino Pleșa din municipiul Suceava cu care se află și în prezent în relații de prietenie.

În seara de 22 octombrie 2016, în jurul orei 22:00, Pleşa se afla la locuinţa iubitei sale din comuna Vama, când a apărut, neanunțat, italianul.

În aceste condiții Revelino Pleșa l-a bătut pe italian cu picioarele, lovind-ul în zone vitale ale corpului, iar în urma loviturilor, italianul a fost proiectat la sol, fiind în continuare lovit cu picioarele, în special în zona feţei.

Întrucât bărbatul lovit respira greu și horcăia, Pleșa și iubita lui au încercat să efectueze manevre de resuscitare, ștergându-i cu un prosop umed fața care era plină de sânge, dar în pofida acestor manevre bărbatul a murit îngurgitând o mare cantitate de sânge.

În cele din urmă femeia a sunat la 112 solicitând un echipaj de ambulanță la locuința sa, iar personalul de pe ambulanță sosit la fața locului nu a putut decât să constate decesul victimei.

Potrivit concluziilor raportului medico-legal de necropsie, moartea bărbatului a fost violentă, s-a datorat asfixiei mecanice prin aspirat pulmonar survenită în condițiile unui traumatism cranio-facial.

Raportul mai arată că leziunile de violență au fost „multiple plăgi, escoriaţii la nivelul pleoapei superioare ochi stâng, piramidă nazală paramedian dreapta, buză superioară, supramentonier paramedian dreapta, motilitate anormală şi cracmente osoase la nivel mandibular orizontal stânga”.

Dosarul urmează să fie judecat de Tribunalul Suceava.


Intră acum și în grupul de