Fonduri pentru Romania prin Mecanismul Financiar SEE

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a lansat marti, cererea de proiecte pentru Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European, pentru accesarea unor fonduri nerambursabile în valoare de 40,5 milioane euro, se precizeaza într-un comunicat al Biroului de presa al Guvernului. „Fondurile de care va beneficia România prin intermediul Mecanismului Financiar SEE vin în completarea celor primite din instrumentele structurale, acoperind astfel necesitati punctuale din sectoarele protectia mediului, dezvoltarea resurselor umane si consolidarea capacitatii administrative, sanatatea si protectia copilului, precum si conservarea patrimoniului cultural european”, a declarat Eugen Teodorovici, secretar de stat în MEF.

În rândul solicitantilor eligibili se înscriu autoritatile nationale, regionale si locale, organizatiile neguvernamentale, agenti economici care opereaza în interes public, institutii de învatamânt si cercetare, institutii de mediu, institutii de cultura etc. Punctul National de Contact pentru acest program este stabilit la nivelul MEF, în cadrul Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS), unde solicitantii vor putea depune proiecte pâna la data de 13 iunie a.c.

MEF a publicat pe site-ul dedicat acestui mecanism, www.fonduri-ue.ro/eeagrants, textul detaliat al anuntului cererii de proiecte, Ghidul solicitantului, precum si Formularul de aplicatie (Cererea de finantare) pentru cei care doresc sa se implice în astfel de proiecte.

Obiectivul principal al Mecanismului Financiar SEE este de a sprijini dezvoltarea economica si sociala a României, ca stat membru al Spatiului Economic European, în conformitate cu prioritatile nationale si cu acordurile încheiate cu UE. Mecanismul Financiar SEE opereaza pe baza acelorasi reguli, care se aplica tuturor celorlalte 14 tari beneficiare pâna în prezent ale Mecanismului Financiar SEE. Cele trei state donatoare ale asistentei sunt Islanda, Liechtenstein si Norvegia.

loading...