Un bărbat din Hordonic de Sus prins când tăia cu drujba arini de pe terenul primăriei. După al 13-lea arbore tăiat, el a fost oprit de poliție

Un bărbat din comuna Horodnic de Sus a fost oprit de polițiști, luni, după amiaza după ce a reușit să taie 13 arbori de pe un teren al primăriei din comună la limita cu comuna Voitinel.

Astfel, polițiștii din Marginea au fost sesizați prin 112 despre faptul că, pe raza comunei Horodnic de Sus se taie ilegal arbori.

Polițiștii deplasați la fața locului au prins în flagrant, în locul numit „Toloacă Braniște” din extravilanul comunei Horodnic de Sus, la limita cu comuna Voitinel, un bărbat de 57 de ani, din comuna Horodnic de Sus, care a tăiat cu un fierăstrău electric, 13 arbori de arin.

Bărbatul a spus că a tăiat arborii știind că terenul este islazul Primăriei din comuna Horodnic de Sus.

În acest caz s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul a tăiat ilegal, cantitatea de circa 0,239 m.c. lemn de esență arin.

Materialul lemnos, în valoare de circa 200 lei, a fost predat în custodie reprezentanților Primăriei comunei Horodnic de Sus, motoferăstrăul în valoare de circa 600 lei a fost confiscat, iar  bărbatului de 57 de ani, i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „tăiere ilegală de arbori”, ce va fi soluționat procedural, precizează IPJ Suceava. (N.B.)