Fotbal, Liga a III-a : Rabufnirea liderului


Intră acum și în grupul de

Cetatea Suceava – CFR Pascani 4 – 0 (1 – 0)

Cetatea Suceava si-a respectat blazonul de lidera a clasamentului si, în ciuda numeroaselor absente din primul unsprezece, a câstigat lejer partida jucata marti, pe teren propriu, în compania formatiei CFR Pascani, scor final  4-0.

Elevii lui Marian Pana s-au instalat înca din primele minute ale întâlnirii în jumatate adversa, dar suturile lui Colban, Celpan sau Homneac nu au nimerit poarta oaspetilor. Dominarea formatiei sucevene avea sa se concretizeze în minutul 32, când Homneac patrunde excelent pe partea stânga, centreaza la firul ierbii si Colban îndeplineste o simpla formalitate pentru 1-0. Gazdele puteau sa-si majoreze avantajul chiar înainte de pauza, dar Tomaz trimite pe lânga tinta în urma unei incursiuni prin centru apararii adverse.

Debutul reprizei secunde aduce si prima ocazie clara a celor de la CFR Pascani, lovitura de cap a lui Pintilie trecând putin peste transversala portii aparate de Rohetki. Sucevenii preiau insa initiativa si câteva momente mai târziu, Homneac deviaza în bara o centrare trimisa de Celpan. Cetatea avea sa se desprinda pe tabela de marcaj în minutul 68, când nou-intratul Stanescu finalizeaza nestingherit din fata portii o minge venita din corner. Dupa alte cinci minute, Ailenei recupereaza un balon la marginea careului si îl executa pe goalkeeperul oaspetiilor cu un sut la coltul lung pentru 3-0. Scorul final al partidei avea sa fie stabilit de Caragea cu o executie puternica din 15 metri.

Cetatea a evoluat în urmatoare formula de joc: Rohetki – Breniuc, Bernard, Ungureanu – Homneac, Celpan, Cojenel, Apetri (Apetri 85), Leuciuc (Stanescu 56) – Tomaz (Ailenei 72), Colban (Caragea 76).

Pe lânga binemeritatele aplauze ale publicului prezent pe Areni, fotbalistii suceveni au primit la sfârsitul jocului si câteva cuvinte de încurajare din partea primarului Ion Lungu, care a tinut sa salute jocul bun facut de elevii lui Marian Pana. „Am vrut sa felicit personal echipa pentru aceasta victorie si sa-i asigur pe jucatori de tot sprijinul municipalitatii în încercare lor de a reveni in liga secunda. Dealtfel, sunt convins ca un eventual succes în deplasare de la Roman ne-ar scapa în mare parte de grijile promovarii”, a declarat la finalul meciului de ieri, edilul-sef al Sucevei.


Intră acum și în grupul de