Curtea de Apel Suceava a respins contestația Rosal privind atribuirea contractului temporar de salubrizare asocierii Diasil-Florconstruct. Primăria reia licitația


Intră acum și în grupul de

Curtea de Apel Suceava a respins contestația Rosal legată de atribuirea contractului temporar de salubrizare asocierii Diasil-Florconstruct, a anunțat, miercuri, primarul Ion Lungu, care a menționat că se va relua licitația pentru salubrizare menajeră.

”Suntem interesați să avem un contract permanent. Avem pregătită documentația pentru licitație, care în ședința din luna februarie să fie aprobată în Consiliul Local, iar apoi să se realizeze procedura pe sistemul electronic de achiziții publice pentru realizarea licitației”, a declarat Lungu.

El a arătat  că, spre deosebire de ultima licitație, care a fost anulată de instanță, în noul caiet de sarcini se prevede înființare de 100 de buncăre de gunoi menajer îngropate și 100 semi-îngropate.

Licitația organizată de Primăria Suceava pentru salubrizarea menajeră pentru o perioadă de 12 ani și care a fost adjudecată, în iulie 2015, de asocierea dintre firmele sucevene Florconstruct şi Diasil Service cu 20 de milioane de euro a fost anulată în iunie 2016 de Curtea de Apel Suceava.

Rezultatul licitației a fost contestat inițial la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor care a decis că toate ofertele au fost neconforme, iar Curtea de Apel Suceava a menținut decizia CNSC și a anulat licitația.

În prezent salubrizarea menajeră se face în municipiu în baza unui contract temporar.

Asocierea dintre Florconstruct și Diasil Service, are în prezent un contract temporar de ridicare a gunoiului menajer, care a fost contestat de Rosal, iar Curtea de Apel Suceava a respins, definitiv, această contestație. (N.B.)


Intră acum și în grupul de