E-mailul trimis din Primărie școlilor din Suceava să nu ceară „CH de capital”, era o ciornă de lucru, susține primarul Ion Lungu care spune că situația e speculată politic


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a recunoscut, miercuri, că e-maiul prezentat de liderul organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a fost trimis de o angajată din Primărie, dar spune că era doar o ciornă de lucru.

„E o chestiune dată de o fată de aici din Primărie, cu trimitere la școli. Era o ciornă de lucru. Nu am ascuns că avem datori la școli. Avem un milion de euro datorii de anul trecut. Eu cred că și anul trecut am avut un buget consistent la școli de 3 milioane de euro. Două s-au făcut, unul sunt plăți restante”, a spus Lungu.

El a menționat că face referie la e-mailul în care angajatul făcea referiri la CH de capital.

Lungu a menționat că de fiecare dată are întâlniri cu directorii de școli și cu contabilii pe tema bugetului. „A fost o ciornă, o modalitate de colaborare între un salariat foarte bun al Primăriei, speculată și dată în presă. Ideea e că nu putem prinde cheltuieli de capital  până nu le termină pe cele vechi. E o formă de colaborare pe o ciornă”, a spus Lungu.

El consideră că prezentarea respectivului e-mai este doar „o exploatare electorală”, în cadrul intern al PSD sau pentru anul 2020.

„Nu pot decât să mă amuz”, a spus Lungu.

El a arătat că el își face datoria, iar până la urmă, cei care apreciază sau nu, sunt sucevenii.

 

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a prezentat, săptămâna trecută, într-o conferință de presă, modul în care Primăria Suceava a ajuns să comunice cu directorii de școli din municipiu, fiind siderat de nivelul la care a ajuns desconsiderarea primarului Ion Lungu față de conducerile școlilor.

 

 

 

Cușnir a spus că directorilor de școli li s-a transmis printr-un email că în lista de investiții vor fi „prinse doar lucrările în continuare deoarece nu sunt resurse financiare pentru lucrări noi, sau alte ch de capital“.

 

„O anume Mihaela le transmite directorilor de școli să nu facă CH de capital”, a spus Cușnir.

 

El a spus că acesta este respectul lui Ion Lungu față de directorii de grădinițe și de școli.

 

„Va rog să observaţi modul în care Primăria lui Ion Lungu comunică cu directorii de şcoli, printr-o adresă nesemnată, ultra succintă şi cu prescurtări de tipul mesajelor telefonice între adolescenţi. Această adresă va trebui înregistrată şi prezentată în Consiliul de Administraţie al şcolilor şi grădiniţelor. Acesta este respectul real pe care îl arată Ion Lungu directorilor de grădiniţe şi de şcoli”, a spus Cușnir.

 

El a subliniat că în timp ce directorilor de școli li se transmite că nu sunt bani, primarul vrea să aloce un milion de euro pentru o nocturnă pe un stadion care se prăbușește. (Alin Dima)

 


Intră acum și în grupul de