Agent din cadrul S.P.F. Siret, depistat in serviciu cu bani nejustificati ascunsi in tocul pistolului


Intră acum și în grupul de

Dupa ce în urma unui control i s-au gasit 110 lei ascunsi în tocul pistolului, conducerea Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Suceava a dispus cercetarea prealabila în regim de urgenta si constituiea consiliului de disciplina fata de agentul R. Dan din cadrul S.P.F. Siret. Potrivit I.J.P.F. Suceava, marti, conducerea Sectorului Politiei de Frontiera Siret, a efectuat un control privind modul de executare a atributiilor de serviciu, prevenirea si combaterea actelor si faptelor de coruptie a personalului din subordine, iar în urma verificarilor efectuate s-a constatat ca agentul de politie R. Dan, în timp ce îsi executa serviciul în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe artera de intrare în tara calatori, detinea asupra lui suma de 110 lei, bani care au fost gasiti de echipa de control ascunsi în tocul pistolului pe care-l avea în dotare si pe care nu a reusit sa-i justifice.

„Precizam ca agentul R. Dan nu este la prima abatere de acest gen, în cursul anului 2006 fiind sanctionat cu mustrare scrisa si diminuarea salariala pentru functia îndeplinita cu 20% pe o perioada de 3 luni, pentru neglijenta manifestata în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu. Mai exact, în urma unui control s-au gasit la locul de munca a agentului bunuri nejustificate – tigari de provenienta ucraineana. Fata de agent s-a dispus cercetarea prealabila în regim de urgenta cu trimiterea în fata Consiliului de disciplina a Inspectoratului pentru analizarea faptei comise, urmând a se lua masurile legale ce se impun”, precizeaza I.J.P.F. Suceava.

Conducerea Inspectoratului, cât si cea a D.P.F. Radauti, mentioneaza ca astfel de controale vor continua „chiar daca cei care se preteaza la astfel de fapte, încearca prin diferite mijloace intimidarea si discreditarea celor care îsi desfasoara activitatea în slujba comunitatii în mod corect si cinstit prin anonime adresate la diferite institutii”. 


Intră acum și în grupul de