Fotbal. Liga a III-a : Planuri pentru Liga a II-a: Marian Pana vrea un buget de un milion de euro


Intră acum și în grupul de

La o zi dupa meciul cu CFR Pascani, care a adus cea mai categorica victorie a Cetatii din returul campionatului, antrenorul Marian Pana spune ca vrea sa câstige partida de vineri cu Laminorul Roman. De asemenea, principalul Cetatii îsi doreste ca în trei-patru etape echipa suceveana sa aiba asigurata si matematic promovarea. Totodata, Marian Pana a anuntat si bugetul pe care considera ca trebuie sa-l aiba Cetatea în viitorul sezon: un milion de euro!

 

– Dle Pana, cu ce intentii veti aborda meciul cu Laminorul Roman?

– Am vazut ca ei au câstigat cu 1-0 la Pambac. Este o echipa care vrea sa se salveze de la retrogradare. Jucam pe un teren destul de mare, din câte stiu eu, si cred ca ne putem desfasura jocul. Este foarte clar ca mergem sa câstigam. Sper ca în trei-patru etape sa se clarifice situatia acestei serii, sa fim promovati matematic si sa ne putem apuca de alte lucruri care tin tot de activitatea noastra.

– În partida cu CFR Pascani ati folosit un sistem 3-5-2. A fost o conjunctura cauzata de absente sau va fi un sistem pe care îl veti folosi si pe viitor?

– Am început meciul cu 3-5-2. A fost de conjunctura. Chiar vorbeam astazi cu baietii în cabina si le spuneam ca sunt doua feluri de a aborda un meci ca antrenor: ori îti aduci jucatorii care sa joace în sistemul convenabil antrenorului, si mie îmi place sistemul 3-4-3, ori joci exact ceea ce poate echipa mai bine. Cu CFR Pascani am tinut cont ca aveam absent un junior si, avându-l pe Breniuc pe teren, am considerat ca ar fi bine sa-l acoperim putin; în cazul în care ar fi gresit, sa aiba un sprijin în spate. Eu zic ca a fost destul de bine. Homneac s-a descurcat bine atât în banda stânga, cât si pe final, în banda dreapta. A fost  un 3-5-2 de conjunctura.

– La Roman va fi la fel?

– Nu stiu. Mie îmi place cel mai mult sistemul 3-4-3, dar pentru asta trebuie sa avem doua benzi foarte foarte bune, care sa faca ambele faze si sa poata alerga foarte mult.

– Cum vi s-a parut evolutia lui Breniuc?

– Bunicica. A avut câteva precipitari vis-a-vis de marcaj, s-a bagat sub minge de doua-trei ori, dar în concluzie, pot spune ca s-a descurcat. Nici adversarul nu a pus mari probleme…

– Stanescu?

– A intrat bine în joc, a marcat. A facut câteva faze frumoase, însa a si gresit câteva pase; dar putem spune ca a adus un plus în joc. Din pacate, Leuciuc a facut un meci mai slab. A început returul în nota echipei, dar se pare ca el continua în nota asta. Trebuia sa-l scot, pentru ca la un moment dat începuse sa gafeze.

 

– Care este situatia juniorului Jalba, care nu a mai participat la ultimele antrenamente?

– L-am trimis la juniori dupa un antrenament. M-am suparat pe el. Nu a reusit sa intre în antrenament dupa 40 de minute. Nu stia ce sa faca, nu reusea sa înteleaga ce sa faca. Timpul nu-mi permite sa stau dupa un junior care are tot timpul sa vina la echipa mare si sa joace.

– Alexandru Moldovan?

– A fost racit si am considerat ca este mai bine sa nu se antreneze. Probabil când se va face bine se va întoarce alaturi de noi. El mai joaca si la juniori. Si Jalba si Moldovan sunt foarte tineri si au timp sa confirme.

– În partida cu CFR Pascani, în minutul 29 a fost un penalty neacordat la Cojenel. Nu ati mai protestat ca alta data…

– Nu am vazut înca meciul, dar e posibil. În fine, era mai grav daca era pe final de meci si decizia ar fi influentat rezultatul. Trebuie sa recunoastem ca la Liga a III-a sunt arbitri foarte slabi.

 

– Cum comentati remiza dintre Juventus Falticeni si Raraul?

– Am înteles ca Juventus a ratat în minutul 90 un penalty. Raraul a condus de doua ori daca nu ma însel…

– CSM Raraul se afla într-o situatie disperata, fiind în lupta pentru evitarea retrogradarii. Daca la ora meciului direct dintre Cetatea si Raraul sucevenii vor fi matematic promovati, o sa folositi rezervele?

– Nu.

– Din sezonul viitor, Halip si Leuciuc nu vor mai avea statut de juniori. Mai au asigurat postul de titular?

– Nimeni nu are asigurat postul de titular. În cazul lor, numai evolutia pe care o vor avea pâna în vara va decide daca vor ramâne la echipa.

– Va gânditi sa faceti vreo selectie la care sa participe juniori de pe la echipele din  campionatele judetene?

– Nu.

– Ati discutat despre posibilitatea de a juca sâmbata restul meciurilor de pe teren propriu?

– Încercam. I-am spus domnului presedinte. Ramâne de vazut daca vom putea. Mie mi-ar conveni.

– Va doriti ca Cetatea II sa promoveze în Liga a III-a?

– Da. Numai ca în acest caz trebuie facute retusari majore si la noi, si la echipa a doua. Pentru mine, echipa a doua înseamna echipa la care sa joace cei care au cartonase, cei care vin dupa accidentari, ca sa reintre în forma sportiva, si sa hotarasc eu, ca antrenor al primei echipe, cine sa joace acolo. Cam acesta ar fi rolul echipei?satelit.

– Ailenei  a fost suspendat pentru meciul cu Ceahlaul II si apoi nici nu a facut parte din lotul pentru meciul cu Willy. L-ati pedepsit pentru cartonasul rosu primit la Aerostar?

– Nu a fost o pedeapsa, asa am considerat eu. Asa a fost conjunctura. Marti l-am bagat si a marcat. Foarte bine pentru el.

 

– Caragea a  fost rezerva în ultimile doua meciuri, iar  ieri a marcat…

– Ma bucur ca a intrat si a dat gol. Putea sa marcheze de trei ori daca era destept. Lui i-am spus de când a venit la Suceava ca trebuie sa dea multe goluri.

– Celpan este suspendat. El a absentat si la Willy, unde am suferit mult la constructie…

– El este si bolnav, are bronsita, deci oricum nu putea juca.

– La conferinta de presa de dupa meciul cu CFR Pascani, ati spus ca va doriti un rând de echipament nou. Are vreo legatura asta cu faptul ca în ultimul timp Cetatea a jucat doar în portocaliu? S-au facut speculatii pe teme politice vis-a-vis de aceasta culoare…

– Am citit si eu pe internet… A fost o pura întâmplare. Eu nu-mi doresc un rând de echipament. Îmi doresc vreo cinci. Vreo trei rânduri pentru antrenament, de prezentare, dar probabil asta se va întâmpla din vara, nu stiu daca e cazul chiar acum. Dar oricum trebuie sa ne punem la punct.

– Dintre jucatorii care ar veni din vara la Cetatea sunt sanse ca unii dintre acestia sa fie tot de la CS Otopeni?

– Depinde. Daca cei de la Otopeni vor pune pe lista de transferuri jucatori si eu consider ca ne pot ajuta aici, e posibil.

– Alti fosti elevi de-ai dumneavoastra ar mai putea ajunge la Suceava?

– Aducerea celor patru jucatori de la CS Otopeni care au venit în vara a fost o conjunctura favorabila pentru mine, pentru ca am putut sa iau un grup de fotbalisti care se cunosteau între ei si îi cunosteam si eu. Asta a fost! Am în cap si am în lista mea si fotbalisti care joaca la Câmpia Turzii… Nu conteaza de unde sunt. Daca eu îl cunosc personal pe un jucator, este si mai bine pentru ca stiu ce poate. Vom vedea. Ramâne de vazut!

– Ce buget ar trebui sa aiba Cetatea în sezonul viitor pentru a putea fi îndeplinite obiectivele propuse?

– Un milion de euro.

– Sunt sanse sa primiti un asemenea buget?
– Da, de ce nu? E foarte simplu sa ai un milion de euro buget. Din punctul meu de vedere e un buget mic pentru ce vreau sa fac eu. Dar am zis ca, pentru primul an de Liga a II-a, un milion de euro este bine. Asa am gândit eu. Este cam suma minima de care are nevoie un club care se respecta.


Intră acum și în grupul de