Premierul vrea masini mai putin poluante in parcurile auto ale administratiilor locale si centrale


Intră acum și în grupul de

Prim-ministrul Calin Popescu-Tariceanu a afirmat miercuri, la începutul sedintei de Guvern, ca va demara la nivelul administratiei centrale si locale mai multe actiuni care au ca scop reducerea emisiilor de CO2, se precizeaza într-un comunicat al Biroului de Presa al Guvernului.

„Vreau sa dam un semnal foarte clar ca suntem preocupati de reducerea de CO2”, a precizat prim-ministrul.

Premierul Tariceanu a cerut, de asemenea, Ministerului Economiei si Finantelor sa prezinte Guvernului un program pentru reducerea emisiilor de CO2 în sectorul încalzirii cladirilor în care functioneaza autoritatile administratiei publice centrale si locale.

Totodata, premierul a cerut Ministerelor Mediului si Transporturilor sa elaboreze un Program de aliniere a parcurilor auto ale administratiei centrale, locale, ale agentiilor guvernamentale si societatilor comerciale cu capital majoritar de stat, la parametrii de protectie a mediului pe care si-i propune UE.

Masinile cu grad mare de poluare folosite în administratie trebuie înlocuite cu masini putin poluante, a aratat seful Executivului, reglementare care va fi facuta de Ministerul Transporturilor


Intră acum și în grupul de