Câteva zeci de suceveni au protestat în fața Palatului Administrativ față de proiectul ordonanței de grațiere


Intră acum și în grupul de

Câteva zeci de suceveni au protestat, duminică, de la ora 17, în fața Palatului Administrativ din municipiul Suceava față de proiectul de ordonanță a grațierii pe care Guvernul l-a pus în dezbatere publică.

Protestul a fost autorizat, de obținerea actelor ocupându-se liderul USR Suceava, Teodora Munteanu, care a ținut să menționeze că nu este între organizatori și că doar a făcut acest demers pentru ca protestul să fie în legalitate.

Munteanu a menționat că acțiunea a fost inițiată pe Facebook.

La ora 17 la care trebuia să înceapă mitingul, în fața Palatului Administrativ se adunaseră câțiva protestatari, dar ulterior numărul acestora a crescut la câteva zeci.

Ei au avut pancarte cu mejsaje de genul „Justiție nu corupție”, „Nu mor caii când vor elefanții”, „În democrație, hoții stau la pușcărie”, sau ”Guvernați nu grațiați”.

Participanții la miting au explicat că protestează pentru că nu vor ca politicienii care au furat să iasă din închisoare sau ca violatorii sau pedofilii să fie eliberați și a ținut să se precizeze că nu sunt manipulați.

Când au fost întrebați dacă au citit proiectele dacă au văzut astfel de prevederi privind grațierea, mai mulți protestatari au recunoscut că nu le-au studiat, dar că nu consideră normal ca ordonanțele să fie aprobate „pe șestache”.

Unul dintre protestatari a spus că dacă nu intervenea președintele Klaus Iohannis, Guvernul aproba ordonanțele și când i s-a spus că nu erau pe ordinea de zi acesta a replicat că erau „pe ordinea de noapte” că peste noapte se fac astfel de legi.

Un alt protestatar a spus că Guvernul trebuia să trimită Parlamentului un proiect de lege care să fie dezbătut și nu să adopte astfel de ordonanțe care deja își fac efectul.(N.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de